Pla general de la façana de l'Ajuntament de Llançà
Pla general de la façana de l'Ajuntament de Llançà
Llançà

L'Ajuntament de Llançà condemna la celebració de l'ascens amb una "striper"

El consistori considera "lamentables" els fets i ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu al club

RedaccióActualitzat

La celebració de l'ascens del Llançà a Segona Catalana amb una "striper" al vestidor ha portat cua. L'Ajuntament del municipi empordanès ha condemnat els fets, que qualifica de "lamentables", i ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu al club de futbol.

Els diferents grups municipals així ho han acordat en una junta de portaveus extraordinària, on també han anunciat que faran campanyes de sensibilització per intentar revertir la mala imatge que s'ha projectat de l'equip i de la ciutat.

L'alcalde en funcions, Pere Vila, ha dit que arran de l'expedient es crearà una comissió on es demanaran explicacions per dirimir responsabilitats:

 

"Tots els grups estarem defensant els drets i ajudant el club en aquest moment de transició. Segurament és la notícia més trista que ens ha passat com a poble en molts anys."

 

Vila no ha aclarit si tot plegat podria acabar amb una sanció econòmica, perquè, segons ha dit, cal valorar com es va desenvolupar la celebració a les instal·lacions municipals.

 

 

Els jugadors no sabien res

Per la seva banda, els jugadors han emès un comunicat on rebutgen els fets i afirmen que no creuen que una celebració d'ascens "ni de qualsevol tipus" s'hagi d'involucrar "amb la cosificació de la dona". També han afirmat que sempre han intentat educar en "els valors de la tolerància, el respecte, la igualtat i la companyonia":

"Aquest dissabte vam aconseguir allò que fa tants anys anhelàvem, vam guanyar un subcampionat. Els nostres jugadors i cos tècnic simplement volien celebrar l'ascens amb càntics i amb una celebració típica d'un vestidor d'un esport col·lectiu, és a dir, entre jugadors i amics. No hi ha justificació possible i demanem perdó a tothom -sobretot a les dones- per no haver tingut el valor d'evitar que passés el que va passar."

 

Els jugadors insisteixen que cap membre de la plantilla ni de la directiva tenia coneixement de la contractació de la "stripper", i agraeixen que el secretari del club hagi "donat la cara".

 

Crítiques de l'Institut Català de la Dona

L'Institut Català de la Dona (ICD) també ha condemnat els fets. La presidenta, Núria Balada, s'ha posicionat a través d'un comunicat en contra que "un club esportiu recorri a l'ús del cos de les dones" per a la celebració d'un ascens.

"Banalitzar les violències sexuals desvirtua la feina diària que es fa des de les institucions públiques i els moviments feministes, i l'esforç de totes aquelles persones que volem viure en un món sense violències masclistes."

 

Balada ha afegit que la cosificació de les dones és una "pràctica que vulnera els Drets Humans fonamentals" i que amb accions d'aquest tipus es mostra les dones com a "objectes que no senten, pensen ni decideixen, posant de manifest una visió masclista, patriarcal i anacrònica".

ARXIVAT A:
EsportsMasclisme
Anar al contingut