Imatge del degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, i l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, signant aquest 13 de ma…
Imatge del degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, i l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, signant aquest 13 de març el conveni de col·laboració. (Horitzontal)

L'Ajuntament de Badalona i l'ICAB creen un punt d'orientació jurídica en matèria de clàusules abusives

Actualitzat

ACN Badalona.-L'Ajuntament de Badalona i el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per habilitar a la ciutat un punt d'orientació jurídica a la ciutadania en matèria de clàusules abusives. El punt d'informació, que es posarà en marxa a les instal·lacions del consistori i que estarà obert fins el pròxim 15 de juliol, vol resoldre dubtes a tots aquells veïns del municipi en relació a l'existència de clàusules abusives, principalment clàusules sòl, a les seves hipoteques, així com informar dels tràmits per reclamar la devolució dels imports indegudament cobrats per les entitats financeres. L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que, en la línia de posar els drets de la ciutadania al centre de l'acció política, el govern municipal ha vist necessari "donar tota la cobertura i assessorament legal possible als veïns i veïnes que han estat víctimes de les clàusules abusives per part de certes entitats financeres".

L'assessorament el prestaran lletrats de l'ICAB amb acreditada experiència en l'àmbit de l'assistència jurídica gratuïta i especialment en dret civil i hipotecari. Els advocats que prestin aquest servei també proporcionaran informació respecte del dret a l'assistència jurídica, d'acord amb el que estableix de la Llei 1\/1996, d'assistència jurídica gratuïta i el Decret 252\/1996, de 5 de juliol. Amb la posada en marxa d'aquest Punt d'Orientació Jurídica, tant l'ICAB com l'Ajuntament de Badalona volen donar resposta a l'augment de les peticions dels ciutadans i ciutadanes de Badalona d'orientació jurídica en relació a la possible existència de les clàusules abusives als seus contractes de préstec hipotecari, inquietud motivada arran del Reial Decret Llei 1\/2017, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl, que preveu un mecanisme de resolució extrajudicial per reclamar els imports indegudament cobrats per les entitats financers. Xerrada sobre les clàusules terraCoincidint amb la commemoració del Dia Mundial dels Dret de les Persones Consumidores, l'Ajuntament de Badalona, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha organitzat el pròxim 15 de març a dos quarts de set de a tarda a la sala de premsa de l'edifici municipal El Viver, una xerrada sobre les clàusules sòl.

Anar al contingut