Pròxim Orient

La xifra de morts a Gaza arriba a les 900 persones en una de les jornades més sagnants del conflicte

La intensificació dels bombardejos sobre la Franja de Gaza ha fet de la jornada d'aquest diumenge una de les més tràgiques des de l'inici del conflicte, amb 38 morts i almenys una vuitantena de ferits pels atacs, que han començat de matinada i han prosseguit fins a la nit. Així, el balanç de víctimes mortals causades per l'ofensiva de l'exèrcit israelià des del passat 27 de desembre ja suma més de 900 palestins, i prop de 4.000 persones han resultat ferides. Ehud Olmert afirma que Israel és molt a prop d'aconseguir els seus objectius, tot i que encara no és el moment d'aturar la ofensiva, i ha mobilitzat més reservistes. Els combats han arribat als suburbis de les principals poblacions.

Actualitzat
Segons el cap dels serveis d'emergència de la Franja, Moawiya Hasanien, ha estat una de les jornades "més sagnants" en els setze dies d'ofensiva de l'exèrcit israelià.

Les tropes terrestres israelianes han entrat aquest diumenge amb força en alguns barris de la ciutat de Gaza. Tot i que no hi ha confirmació oficial que es tracti de la tercera fase de l'ofensiva, és a dir, una operació terrestre a gran escala, segons els testimonis el foc dels tancs ha estat contundent.

A la tarda, Egipte ha obert la seva frontera amb Gaza per permetre l'entrada de metges àrabs i ajuda humanitària per primera vegada des de l'entrada de les tropes israelianes a la Franja, segons fonts de Hamas. "Catorze metges, vuit camins amb medicines i vuit vehicles més amb ajuda humanitària han entrat a Gaza" a través del lloc fronterer de Rafah, ha informat en un comunicat un portaveu de Hamas.

D'altra banda, metges a Gaza i organitzacions internacionals han advertit que Israel podria estar utilitzant bombes de fòsfor blanc a zones densament poblades, fet que suposaria una violació de la legislació humanitària internacional.

El director general de l'hospital de Shifa i viceministre de Sanitat del govern de Hamas, Hasan Yalaf, ha dit que -malgrat no tenir proves perquè a Gaza no hi ha laboratoris on es puguin fer les anàlisis- l'observació de les cremades dels pacients els indiquen que les tropes d'Israel estan fent servir aquest tipus de munició.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut