Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

La Vall d'Hebron fa un nou rècord amb deu trasplantaments en només 24 hores

Quatre dels receptors eren nens d'entre 2 i 4 anys, amb dos trasplantaments de ronyó, un de fetge i un de cor

Redacció Actualitzat

Nou rècord de trasplantaments a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, que en només 24 hores va trasplantar deu òrgans a nou pacients. A més, quatre dels receptors eren nens d'entre 2 i 4 anys. Aquest rècord es va aconseguir a mitjans de novembre quan l'hospital va rebre donacions de tres centres de fora de Catalunya i d'un pacient propi.

Els cinc adults van rebre dos fetges, dos ronyons i uns pulmons. En el cas dels quatre pacients pediàtrics, es van fer dos trasplantaments de ronyó, un de fetge i un de cor. Aquesta última és una de les intervencions més complexes. En total, es van mobilitzar uns 200 professionals per portar-los a terme.

Tots els pacients tenien una malaltia terminal de l'òrgan afectat i ara es recuperen bé de les intervencions. El pacient que va rebre el cor estava en situació d'urgència 1, el segon nivell de prioritat a la llista de donació d'òrgans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut