La Vall del Silenci: com Maçanet de Cabrenys vol atreure turisme tranquil

El municipi de l'Alt Empordà edita una guia amb 25 punts geolocalitzats en plena natura

Actualitzat

A Maçanet de Cabrenys, on hi ha empadronats poc més de 700 habitants, han decidit promocionar el seu patrimoni més valuós: el paisatge tranquil que els envolta. 

Ho fan proposant cap de setmana per "reconnectar amb la natura" i gaudir del silenci.

Al capdamunt de l'Alt Empordà, a la falda del Pirineus i a tocar de França, la de Maçanet de Cabrenys és una vall de silenci i està plena de racons per descobrir. Així ho expliquen els que hi viuen, que, decidits a promocionar-ho, han editat una guia amb rutes per atraure un turisme tranquil.

Editada en digital i paper, en aquesta guia hi ha 25 punts geolocalitzats, segons l'alcaldessa, Mercè Bosch, per reconnectar amb la natura:

"Per poder escoltar un ocell, escoltar un rierol i el soroll que fa quan baixa pel seu camí... Poder gaudir de tot això, que moltes vegades ho tenim al constat de casa, però no ens n'adonem perquè estem en una societat de moviment i trànsit diari i estem abocats a la feina i no ens fixem en tot el que ens envolta."

Són racons on no sembla que passi el temps.

"Són espais que queden aïllats de la civilització, en certa manera. I que ens proporcionen silenci, que et permeten gaudir escoltant un ocell o escoltant un rierol."

Aquesta és la proposta de Maçanet de Cabrenys, una població de 750 habitants, on només 500 són residents habituals, i amb més de 68 quilòmetres quadrats de superfície on retrobar la pau del camp, lluny de la massificació.

 

Maçanet de Cabrenys from Ajuntament Maçanet de Cabrenys on Vimeo.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientEcologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut