Una infermera extreu una dosi de la vacuna de la covid d'un vial
L'EMA va autoritzar la vacuna d'Hipra al març (Europa Press)

La vacuna catalana Hipra contra la covid ja s'està administrant a Catalunya

Després de múltiples retards en l'aprovació, la vacuna arriba en un moment de baixa activitat en la immunització contra la covid, perquè es fa a la tardor

La vacuna de la farmacèutica catalana Hipra contra la covid ja s'està administrant en alguns centres de vacunació, segons ha avançat el diari ARA i ha confirmat TV3. Almenys al CAP Casernes de Barcelona i en alguns altres de Girona la tenen disponible, i n'han posat algunes dosis des del 25 de juny.

L'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les sigles en anglès) va autoritzar la vacuna d'Hipra al març com a dosi de reforç i la recomana per a persones a partir de 16 anys que ja han rebut vacunes d'mRNA.

Després de múltiples retards en l'aprovació, ha arribat quan l'emergència sanitària s'ha donat per acabada i les taxes de vacunació a Catalunya són baixíssimes. De fet, ara mateix es posen 40 vacunes contra la covid al dia, amb les diferents que hi ha.

La campanya de dosi de reforç contra la covid per a persones grans o vulnerables té lloc durant la tardor.

Segons el Departament de Salut, es preveu que aquesta vacuna, que s'administra únicament com a dosi de reforç, pugui arribar a més centres si així ho demanen.

Espanya va comprar 3,2 milions de dosis de la vacuna d'Hipra, Bimervax, per un valor de 31 milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
SalutVacunesCovid-19
Anar al contingut