La Via Laietana de Barcelona, la primavera del 2020, en plena pandèmia
Han passat tres anys des de l'estat d'alarma (Ajuntament de Barcelona)

Salut dona per acabada l'alerta sanitària per la covid

Tres anys després de l'estat d'alarma per la pandèmia, la comissió tècnica ha decidit desactivar la fase de prealerta del Procicat

RedaccióActualitzat

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat aquest divendres que la comissió tècnica ha decidit desactivar la fase de prealerta del Procicat per la covid-19, pràcticament tres anys després de l'estat d'alarma.

"Han estat tres anys de pandèmia, amb diverses onades, que avui podríem donar per acabada, i entrem en una fase de normalitat", ha dit Balcells des de Vielha.

Ara bé, ha remarcat que la covid-19 segueix existint, que és una malaltia més i que cal vacunar-se, sobretot professionals i gent fràgil.

El conseller ha agraït l'esforç de la ciutadania i sobretot dels professionals, "que hi han deixat totes les seves capacitats i molts d'ells estan en una situació de gran cansament". Ha opinat també que cal extreure lliçons de cara a futures pandèmies: "Hem de saber com tractar la nostra gent i el conjunt del sistema sanitari s'ha d'enfortir".
 

La mascareta, obligatòria als centres de salut

Malgrat que s'ha aixecat l'alerta sanitària, es manté l'obligació de dur mascareta als centres sanitaris i a les farmàcies, mesures decretades pel Ministeri de Sanitat.

També hauran de portar-ne els treballadors de les residències de la tercera edat i els centres sociosanitaris, quan estiguin en contacte amb residents, i els visitants quan estiguin en zones compartides.

Des del 8 de febrer, ja no cal dur mascareta al transport públic.

A més de metro, autobusos, tramvies, trens i taxis, va deixar de ser obligatòria en òptiques, centres auditius i ortopèdies.

 

ARXIVAT A:
SalutCovid-19
Anar al contingut