El CIS publica una nova enquesta sobre les eleccions europees

CIS europees: el PSOE es manté primer, el PP retalla distància i els independentistes reculen

El partit del youtuber d'extrema dreta S'ha Acabat la Festa, Alvise Pérez, dobla el percentatge d'intenció de vot i es col·loca com a cinquena força

RedaccióActualitzat

El PSOE guanyaria les eleccions europees del 9 de juny, segons l'enquesta que ha publicat el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) aquest dilluns. Manté, doncs, els socialistes en primera posició, com ja va fer en l'enquesta publicada fa 11 dies, quan va arrencar la campanya.

El PP, però, retalla una mica la distància. En l'enquesta del 23 de maig, el PSOE tenia un avantatge de sis punts, que ara és de tres. En concret, els dona una estimació de vot entre el 31,6% i el 33,2%, mentre que al PP obtindria entre el 28,3% i el 30,5% dels vots.

El CIS manté Vox en tercer lloc, amb un suport d'entre el 9,9 i l'11%. Per darrere, Comuns Sumar obtindria una forquilla d'entre 5,4 al 7,1%.

 

Dins el grup "altres", hem inclòs les candidatures S'ha Acabat la Festa, liderada pel youtuber d'extrema dreta Alvise Pérez, i la coalició Per una Europa Solidària, que inclou el PNB i Coalició Canària, entre d'altres.

En el cas d'Alvise, ara el CIS el situa en cinquena posició, amb un 4,9 a 5,7%.

La coalició Ara Repúbliques d'ERC, Bildu i BNG el segueix, amb una forquilla d'entre el 3,7 i el 4,1%, passa ara al davant de Podem, a qui l'enquesta dona fins a un 3,9 d'estimació.

Junts+ obtindria entre l'1,5 i l'1,6% dels vots, mentre que Ciutadans baixa a una forquilla d'entre el 0,7 i l'1,2%.

ARXIVAT A:
Eleccions europees 2024
Anar al contingut