L'agenda dels europarlamentaris amb la referència al Parlament de Catalunya
L'agenda dels europarlamentaris amb la referència al Parlament de Catalunya
Brussel·les

La UE s'equivoca i inclou el Parlament de Catalunya a l'agenda d'estats membres

UPyD va elevar una queixa a Martin Schultz per la referència al Parlament ctalà en una llista de parlaments d'estats membres

Actualitzat

Catalunya va treure el nas com a estat independent per error al Parlament Europeu. A les agendes per als parlamentaris que recullen els contactes dels parlaments dels 28 estats membres de la UE s'hi va colar el Parlament de Catalunya. 

Dins d'Espanya, la cambra catalana hi va aparèixer al mateix nivell que el Congrés dels Diputats i el Senat. 

L'error va passar desaparcebut fins que l'eurodiputat d'UPyD Enrique Calvo va advertir-ho i va adreçar una queixa formal al president del Parlament Europeu, Martin Schultz. Segons Calvo, ho va fer per "complir amb el meu programa polític de defensa de la unitat i igualtat dels ciutadans espanyols i de respecte a les regions europees". 

En un missatge al seu mur de Facebook, Calvo explica que Schultz va respondre-li reconeixent l'errada i agraint-li l'advertiment, el 13 de maig. Segons ell, Schultz "no només va reconèixer l'anomalia", sinó que li va dir que obriria una investigació i que el Parlament inclouria una fe d'errata oficial per aquest assumpte.

Calvo conclou que es tracta d'un "èxit que se suma a l'aconseguit també en aquesta setmana davant del secessionisme a Espanya". Es refereix a la negativa del president Schulz a reunir-se "amb grups de pressió secessionistes de la Catalunya hispana", conclou.

Anar al contingut