Catalunya

La UB i la UAB se situen entre les 200 millors universitats del món

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB) estan entre les 200 millors universitats del món. Són els dos únics centres universitaris de tot l'estat que surten entre les posicions més destacades al QS World University Rankings, que lidera Cambridge. La UB ocupa el lloc 148 de la llista i la UAB, el 173. En la classificació ampliada, de 500 universitats, també hi apareixen la Universitat Pompeu Fabra (lloc 336) i la de València, que està per sobre del 400.

Actualitzat
A internet es pot consultar la llista de les 200 millors universitats, en què també figuren l'Autònoma de Madrid (lloc 213), la Complutense (269), la de Navarra (318) i la de Granada (per sobre del 400). Encara no se n'ha fet pública la llista ampliada, que arriba fins al número 500. 

Cambridge, Harvard i Yale n'encapçalen la classificació. De fet, la universitat anglesa ha aconseguit situar-se al número 1, que l'any passat va obtenir Harvard. Yale ja ocupava el tercer lloc, i tampoc s'ha mogut de posició la quarta, la University College London. 

En cinquena posició hi ha el Massachusetts Institute of Technology, que ha avançat força posicions respecte del novè lloc del 2009. Completen el "top ten" Oxford, Imperial College London, University of Chicago, el California Institute of Technology i la Universitat de Princeton. 

El QS World University Rankings avalua la qualitat en investigació de les universitats, el nivell de contractació dels graduats, el compromís en l'ensenyament i el compromís internacional. La llista s'elabora combinant enquestes i dades contrastades, incloent-hi la base de dades de publicacions acadèmiques Scopus.
Anar al contingut