La Sílvia i el Serafí recorden com van acollir gent que fugia de l'atac a Cambrils el 18A

Van sortir al balcó i van veure gent corrent pel carrer: "Quan ho recordo se'm posa la pell de gallina"

Quan els terroristes van començar a atacar la gent i la policia al passeig de Cambrils, a la mitjanit del 18 d'agost del 2017, molts dels turistes que hi havia a la zona es van refugiar als comerços, bars i cases de particulars del poble.

Una de les famílies que va acollir gent que fugia van ser el Serafí i la Sílvia, que estiuegen a Cambrils. Ells eren a casa i encara no havien anat a dormir. Expliquen que van sentir unes explosions, que els van semblar estranyes, diferents del so dels petards.

"Vam sentir petards, però ens van semblar estranys. Vam sortir al balcó i vam veure gent corrent."

Les persones cridaven i demanaven auxili, i a ells els va sortir dir-los que pugessin a casa seva. Van acollir 4 persones d'una família de Tona que en el moment dels fets eren al passeig, a la parada de l'autobús. Havien anat a passar la tarda a Cambrils, encara que s'allotjaven a Salou.

També va pujar al pis una noia que era amb un grup d'amics en una terrassa, just al davant d'on es va abatre l'últim terrorista. En sentir els trets, ella va començar a córrer i els amics es van refugiar dins el bar.

Tots van arribar aterrits i esverats, i es van anar calmant quan es van sentir en lloc segur.

La noia s'anava comunicant amb els seus amics per WhatsApp. Li anaven explicant la seqüència del que passava fora del bar. Només ho podien sentir, però van sentir els trets de la policia i van entendre que era el moment que havien abatut algú. Era l'últim terrorista.

A la Sílvia encara se li posa la pell de gallina quan recorda aquella nit. Malgrat tenir clar que ella no va estar en risc en cap moment, diu que va passar por per la incertesa de no saber quants atacants hi havia.

Amb la família de Tona mantenen el contacte per telèfon. Es feliciten el Nadal i altres dates assenyalades, és una manera de retrobar-se i agrair el gest. La Sílvia creu que l'acollida que van fer els va sortir de manera natural, i que ara l'important és saber que tots estan bé i ja està.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut