La restauració de Notre-Dame es farà amb un concurs internacional
L'interior de Notre-Dame després de l'incendi

La restauració de Notre-Dame es decidirà amb un concurs internacional

La intenció de les autoritats franceses és que les obres de la catedral puguin estar acabades en cinc anys

Actualitzat

Dos dies després de l'incendi que va devastar Notre-Dame, les autoritats franceses han anunciat aquest dimecres la convocatòria d'un concurs internacional d'arquitectes per reconstruir la catedral de París "encara més bonica", com va prometre el president Emmanuel Macron.

És "un repte immens i una responsabilitat històrica", ha afirmat el primer ministre francès, Édouard Philippe, a la sortida d'un consell de ministres íntegrament dedicat a la tragèdia:

 

 

Què fer amb la "flèche"?

Els arquitectes que presentin les seves idees al concurs hauran de decidir què fer amb la torre de l'agulla, coneguda popularment com la "flèche", que es va esfondrar durant l'incendi.

 

 

Els dubtes i els posicionaments públics ja inclouen tot el ventall d'opinions: des de reconstruir-la tal com era, construir-ne una altra adaptada a les tècniques dels nostres dies, o trencar la imatge habitual de Notre-Dame deixant-la sense la fletxa.

El debat es presenta intens. De moment el rebesnet de l'arquitecte Eugène Viollet-le-Duc, que va dissenyar i construir la torre al segle XIX, ja s'ha pronunciat:

 

"No reconstruir la "flèche" seria amputar la catedral."

 

Exempcions per als donants

I mentre la reconstrucció ja aixeca passions, tampoc s'atura el degoteig de donacions d'empresaris o grans grups corporatius que volen demostrar més filantropia que ningú.

El primer ministre ha garantit que totes les donacions que es facin per la catedral aniran a parar només a Notre-Dame i no a altres obres. També ha anunciat exempcions fiscals d'entre el 66 i el 75% per als particulars que facin aprotacions.

A la zona zero, els bombers i els tècnics continuen treballant dins i fora de la catedral per consolidar l'estructura de l'edifici. El gall que coronava l'agulla de Notre-Dame és una de les peces que s'han trobat entre la runa. Està afectat, però prou bé perquè es pugui recuperar.

 

ARXIVAT A:
Notre-DameFrança
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut