Barcelona

La primera Festa d'Estrelles neix amb l'objectiu d'acostar l'astronomia als ciutadans

Aquest dissabte s'ha celebrat la primera edició de la Festa d'Estrelles amb motiu de l'Any Internacional de l'Astronomia, que té lloc al llarg d'aquest 2009. A Barcelona, el centre cívic Fort Pienc del barri de l'Eixample ha acollit diverses activitats, com la inauguració d'una exposició fotogràfica o una conferència al voltant dels astrònoms aficionats. L'activitat principal de la jornada, però, ha estat l'observació del cel nocturn, que ha consistit a convidar tots els aficionats a apropar-se a la plaça Fort Pienc amb els seus telescopis o binocles per veure els estels. L'objectiu d'aquesta iniciativa, promoguda per l'Agrupació Astronòmica de Barcelona, ha estat acostar aquesta ciència a tots els ciutadans.

Actualitzat
La Festa d'Estrelles se celebrarà dues vegades més aquest any, el 12 d'agost coincidint amb la pluja d'estels, i el 21 de novembre per englobar-la dins la setmana de la ciència. En totes dues ocasions, el lloc serà el moll de Gregal del port de Barcelona.

La programació d'activitats completa es pot consultar al web oficial de l'Any Internacional de l'Astronomia o a les pàgines d'entitats col·laboradores com ara l'Agrupació Astronòmica de Barcelona.
Anar al contingut