La congressista republicana Marjorie Taylor Greene intervé en una convenció conservadora a Phoenix (Europa Press/Brian Cahn)
La congressista republicana Marjorie Taylor Greene intervé en una convenció conservadora a Phoenix (Europa Press/Brian Cahn)

"La policia gaspatxo": una congressista trumpista confon la Gestapo i la sopa de tomàquet

Marjorie Taylor Greene, simpatitzant del moviment QAnon, critica la situació dels empresonats per l'assalt al Capitoli i acusa Nancy Pelosi de tenir una "policia gaspatxo"

R. RadóActualitzat

La similitud fonètica entre dues paraules a vegades pot jugar males passades.

És el que li ha passat a la congressista republicana Marjorie Taylor Greene, coneguda per defensar incondicionalment Donald Trump i difondre les teories de la conspiració del moviment QAnon, que ha confós la policia secreta de l'Alemanya nazi amb una sopa freda de tomàquet. Gestapo per gaspatxo.

En una intervenció a One America News, un canal de l'extrema dreta alternativa o Alt-right, Taylor Greene volia criticar l'empresonament d'alguns dels assaltants al Capitoli de l'any passat i la policia del Congrés nord-americà. Però un lapsus ha fet que acabés acusant la presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi, de liderar un cos policial de tomàquet líquid:

"No només tenim la presó de Washington, que és el gulag de Washington; sinó que ara tenim la policia gaspatxo de Nancy Pelosi espiant els membres del Congrés, espiant la tasca legislativa que fem, espiant els nostres equips i espiant els ciutadans nord-americans que volen parlar amb els seus representants"

Taylor Greene, a les escales del Capitoli
Taylor Greene, a les escales del Capitoli (Europa Press/Lenin Nolly)

Un lapsus viral

Com era previsible, la confusió de Taylor Greene ha tingut de seguida una gran repercussió a la xarxa. Ella mateixa ha reaccionat amb un tuit en què fa broma de l'errada i fa veure que confón els camps de treball soviètics ("gulag") amb un estofat de carn i verdures ("gulasch"):

"Sense sopa per als que espien il·legalment els membres del Congrés, però els llançaran al gulasch"


Una congressita a les antípodes de Taylor Greene, la demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez, s'ho ha agafat amb ironia i ha fet broma sobre les inquietuds culturals de la política republicana:

"Almenys predica amb l'exemple. Clarament fa anys que ha prohibit tots els llibres de casa seva"


El xef espanyol José Andrés s'ha proclamat l'inventor de la policia del Gaspatxo, fa prop de tres dècades i l'ha convidat a un dels seus restaurants:

"Estimada, la policia del gaspatxo la vaig crear jo el 1993 per assegurar-me que ningú afegís Tabasco o jalapeño o coses rares a la meva estimada sopa! Si us plau, no culpi a ningú més que a mi... passi a prendre una copa en qualsevol moment. No oblidi la mascareta i el certificat de vacunació!"


L'actor de "Star Trek" George Takei ha dit que, després de sentir Taylor Greene, vol la recepta del gaspatxo de Pelosi:

"Sentit: Marjorie Taylor Greene continua parlant sobre el "gaspatxo" de Nancy Pelosi i ara vull la recepta"

 

Una congressista sempre envoltada d'enrenou

No és la primera vegada que Taylor Greene genera polèmica. Contrària al certificat de vacunació, la congressista va comparar-lo amb l'estrella de David que havien de portar els jueus durant el nazisme.

Durant la campanya de les eleccions que la van portar a la Cambra de Representants va aparèixer en diversos anuncis amb armes a les mans i, l'any passat, la Cambra de Representants va sancionar-la per difondre teories de la conspiració en línia amb els postulats del grup QAnon.

El mes passat, Twitter li va suspendre el compte personal --ara tuiteja des del perfil de congressista-- per violar les normes de desinformació en tuitejar sobre una "gran quantitat de morts a causa de la vacuna de la covid".

Marjorie Taylor Greene en el polèmic anunci de campanya en què apareixia amb un rifle AR-15 (Europa Press)

 

ARXIVAT A:
NazismeEstats UnitsViral
Anar al contingut