Sanció a una congressista republicana que predicava que els demòcrates violen menors
La congressista Marjorie Taylor Greene lluïnt una màscara on hom hi pot llegir "Trump va guanyar" (Reuters/Joshua Roberts)

Sanció a la republicana Taylor Greene per predicar la teoria de la conspiració QAnon

La congressista ha subscrit una tesi que assegura que existeix una elit que es dedica a practicar rituals satànics on s'abusa de criatures

Redacció/AgènciesActualitzat

La Cambra de Representants nord-americana ha sancionat la controvertida congressista i fidel seguidora de l'expresident Donald Trump Marjorie Taylor Greene. L'acusen de difondre teories conspiratives a les xarxes socials. La votació, però, ha demostrat que els republicans no poden desfer-se de l'herència trumpista. Només onze membres del seu partit s'han atrevit a sancionar-la.

Greene té una llarga col·lecció de missatges a les xarxes socials coincidents amb les tesis del grup QAnon, que atribueix a una elit formada indistintament per demòcrates i republicans la comissió de rituals satànics que impliquen abusos a menors i consideren Trump l'únic disposat a combatre aquesta trama.

Taylor Greene s'ha defensat dient que va escriure els missatges molt abans d'ocupar l'escó i que no representaven els seus valors. Tot i això, ha acusat els demòcrates d'equivocar-se d'enemic:
 

"Si el Congrés ha de tolerar membres que perdonen disturbis que fereixen el poble americà, ataquen policies, ocupen propietats federals, cremen negocis i ciutats, però en canvi em vol condemnar a mi i crucificar-me a la plaça pública per coses que vaig dir fa uns anys i de les quals me'n penedeixo, aleshores crec que tenim un gran problema."


Un moment de catarsi entre els demòcrates

Alguns representants demòcrates van explicar en seu congressual les experiències que van viure durant l'assalt al Capitoli del 6 de gener. Aquestes vivències van anar acompanyades per algunes crides a exigir responsabilitats.

Els testimonis arriben dies després que la representant Alexandria Ocasio-Cortez assegurés haver-se sentit terroritzada el dia d'aquests fets, una afirmació que va acabar amb una batussa a Twitter amb la republicana Nancy Mace.

"Bona feina, Mace. Espero que estiguis orgullosa de la rapidesa amb què llances altres supervivents sota el bus per un moment de guany personal", li va etzibar Ocasio-Cortez.
 


Aquesta piulada respon a un tuit de Nancy Mace en què cita un fil de la congressista demòcrata que acusa la seva homòloga republicana de relativitzar l'assalt al Capitoli. Ocasio-Cortez la compara amb els que afirmen que els veterans de guerra i supervivents de la seva comunitat exageren per negar-los les ajudes que necessiten, afirmant que el que van viure "no va ser prou dolent".

La congressista demòcrata va dir dijous que alguns provaven de minimitzar les vivències d'aquells traumatitzats pels esdeveniments del 6 de gener:
 

"Menys de 29 dies després, amb gairebé cap responsable pel bany de sang i el trauma del 6, alguns ja demanen que mirem endavant, o pitjor, proven de minimitzar, desacreditar o empetitir les experiències dels supervivents."


Un procés d'impeachment contra Trump per haver propiciat suposadament l'assalt a les institucions democràtiques es durà a terme la setmana que ve. La majoria de republicans, però, han manifestat la seva oposició a aquest judici.

El demòcrata Dean Philips, representant per Minnesota, es va disculpar davant dels seus companys de files per instar-los a "barrejar-se" amb els republicans el dia de l'atac.

"Vaig creure que els insurreccionalistes que provaven d'entrar ens perdonarien si ens confonien amb republicans. Però ràpidament em vaig adonar que aquesta no era una opció pels meus col·legues de color", va dir dijous.

La representant Rashida Tlaib, que és araboamericana, es va emocionar quan va explicar les amenaces de mort que fa temps que rep i es va mostrar agraïda per no ser al Capitoli aquell dia.

"I per això urgeixo els meus col·legues a prendre's seriosament el que va passar el 6 de gener", va afirmar.
 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Extrema dreta
Anar al contingut