París

La policia assegura que el modus operandi del robatori de 300 revòlvers a França recorda les accions d'ETA dels anys vuitanta

La policia francesa continua investigant el robatori de 300 revòlvers a una empresa d'armes comès per un suposat comando d'ETA. La policia judicial assegura que el modus operandi del robatori recorda les accions que feien els etarres durant els anys vuitanta. A més, els pistolers tenien un lleuger accent espanyol i van utilitzar unes manilles que la banda terrorista va robar a dos gendarmes poc abans de l'anunci de la treva.

Actualitzat

Cinc persones encaputxades, que podrien ser membres d'ETA, van robar la nit de dilluns a dimarts 300 revòlvers, 50 pistoles, munició i peces d'aquestes armes en una empresa de la localitat francesa de Vauvert. L'acció es va allargar vuit hores, i durant aquest temps van mantenir segrestats una dona i el seu fill amb la intenció de forçar la propietària de l'establiment a desactivar les alarmes del local.

Els presumptes etarres van irrompre a la casa del fill i la jove dels propietaris del negoci, situada a Vestric, prop de Vauvert, i van sorprendre la dona, que estava acompanyada d'un fill menor. Tots dos van ser segrestats i introduïts en el cotxe de l'ostatge, amb el qual es van traslladar fins al domicili particular dels propietaris del magatzem d'armes, on es trobava sola la dona de l'amo del negoci, sogra i àvia dels dos primers ostatges. Un cop a l'empresa, els encaputxats van indicar al propietari que si no donava problemes els seus familiars serien alliberats al cap de poques hores, tal com va ser.

La propietària de l'establiment va ser immobilitzada amb una cinta d'embalar, mentre que el nen i la seva mare van ser lligats amb unes manilles de la Gendarmeria que, segons es va poder comprovar posteriorment, havien estat robades per un comando d'ETA a una parella d'agents d'aquest cos el passat 5 de març a la localitat de Figeat, al departament de Lot.

A les tres de la matinada, els quatre homes i la dona van acabar de treure les armes i van fugir. Van deixar els ostatges a l'interior del magatzem. Hores després, la propietària va aconseguir deslligar-se i va alertar la policia.

Les pistes que assenyalen ETA

El fet que s'utilitzessin unes manilles robades a uns gendarmes dues setmanes abans que la banda terrorista declarés l'alto el foc permanent ha conduït els investigadors rere la pista d'ETA.

A més, el material que els assaltants es van endur i un lleuger accent espanyol ratificarien les sospites sobre l'autoria de membres d'ETA, segons fonts del fiscal del tribunal de Nimes, que es va encarregar inicialment de la investigació. Les mateixes fonts han indicat que el grup actuava amb molta organització i sang freda.

Aquesta és la primera acció estructurada que s'atribuiria a ETA, tot i que la policia francesa ja havia investigat alguns robatoris de cotxes també relacionats amb la banda terrorista.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut