L'estand de la plataforma Zoo XXI a la Plaça de Sant Jaume per recollir signatures en la iniciativa ciutadana per transformar el zoo de Barcelo…
L'estand de la plataforma Zoo XXI a la Plaça de Sant Jaume per recollir signatures en la iniciativa ciutadana per transformar el zoo de Barcelona, el 28 de març del 2017. (Horitzontal)

La plataforma ZOOXXI inicia la recollida de signatures per a la transformació del Zoo de Barcelona

ACN Barcelona.-La plataforma ZOOXXI ha iniciat una campanya de recollida de firmes perquè el Zoo de Barcelona es sotmeti a un canvi radical. L'objectiu de la iniciativa és que l'espai mantingui els animals autòctons però s'eviti la reproducció d'animals únicament per a la seva exhibició. A la vegada, volen introduir novetats tecnològiques perquè el visitant pugui conèixer els animals a través de pràctiques immersives.

El col·lectiu vol aprofitar les polítiques participatives a l'Ajuntament de Barcelona amb aquesta primera iniciativa ciutadana que ha de servir, asseguren, per fer un canvi a l'equipament barceloní. "Podem generar canvis importants, que es desmercantilitzi la vida dels animals, frenar la reproducció sense sentit ecològic, sinó amb finalitats econòmiques, per a ser exhibits", explica Leonardo Anselmi, coordinador de ZOOXXI. La iniciativa també busca que el Zoo faci un gir per ser més "transparent, no lúgubre i opac", de manera que se sàpiga ben bé que passa darrera les parets de l'espai públic. "Al 2012, com a entitat col·laboradora de l'Ajuntament, vam demanar el llistat d'animals morts aquell any, i ens van donar excuses, fins que dos anys més tard el Síndic de Greuges va intervenir perquè se'ns facilités", apunta Anselmi. El col·lectiu té com a finalitat que es creï un nou model de Zoo a Barcelona que sigui extensiu a altres zoos del món. Amb tot, treballaran a partir d'aquest dimarts per recollir les 14.000 signatures necessàries en 120 dies, tot i que confien duplicar el número per tenir una major incidència política.

Anar al contingut