Barcelona

La Plataforma pel Dret de Decidir ja parla d'"èxit" de la manifestació de dissabte

La Plataforma pel Dret a Decidir és optimista de cara al seguiment de la manifestació convocada per aquest dissabte a Barcelona per reivindicar que la gestió de les infraestructures es faci des del territori. El portaveu del col·lectiu, Gerard Fernández, ja l'ha qualificat d'"èxit" i ha confirmat l'adhesió de 150 entitats socials. Fernández ha explicat que entre els assistents a la marxa hi haurà l'expresident d'Unió de Pagesos, Pep Riera, l'escriptor Víctor Alexandre, l'actor Joel Joan, el director del Museu d'Història de Catalunya, Jaume Sobrequés, i el cineasta "porno" Conrad Son. També hi seran CiU, ERC, ICV-EUiA i l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Actualitzat
La plataforma, CiU i ERC mobilitzaran més de 300 autobusos per traslladar els manifestants fins a Barcelona. La majoria, 150, són de la PDD, mentre que CiU n'ha preparat 100 per a militants i simpatitzants i ERC uns 50 més.

El portaveu de la plataforma ha fet una "última crida" a la mobilització ciutadana i ha reiterat que, per ells, "la manifestació ja és un èxit".

La marxa sortirà a les 5 de la tarda de la plaça Catalunya amb el lema "Som una nació i diem prou! Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures". Encapçalaran la marxa més de 500 personalitats del món intel·lectual, artístic i cultura català i representants de les 150 entitats socials adherides. En últim lloc hi haurà els partits polítics, d'entre els quals destaca la presència de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Gerard Fernández ha destacat que la marxa "és de la societat civil i per a la societat civil", encara que s'hi hagin sumat alguns partits polítics. "El que han de fer els partits és treballar per aconseguir les exigències que demana la societat".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut