La música de Zoo entra a les escoles amb els llibres de "Zoo il·lustrat"

La banda de la Safor arriba a les llibreries amb un projecte artístic i pedagògic que vol treballar les emocions aprofitant el poder transformador de la música

Pepa FerrerActualitzat

Música que es llegeix com un conte, es mira com una obra d'art i vol funcionar com una eina d'aprenentatge: el grup valencià Zoo arriba ara també a les llibreries amb un projecte artístic i pedagògic que porta dos anys gestant-se.

El llibre de la cançó "La Mestra" il·lustrat per Gemma Moltó (Zoo)


Amb "Zoo il·lustrat" la banda de la Safor, vol multiplicar el poder transformador de la música. Ho explica el seu cantant i compositor, Toni Sànchez, "Panxo", que aposta per treure-li infantilització:

"Pensar que els xiquets són capaços d'entendre les cançons. És la manera correcte d'entendre el que és la infància per als adults que moltes vegades no aconseguim entendre-ho."


Cinc llibres que repassen la història del grup a través de cinc cançons: a les quals han posat imatge cinc il·lustradors i que estan acompanyats de material didàctic.

De la cançó i el llibre "Robot" il·lustrat per Carles Ubeefe (Zoo)


"Robot" il·lustrat per Carles Ubeefe, "La Mestra", per Gemma Moltó, "Xafant Fang", per Joan Turu, "Carrer de l'Amargura", per Helga Ambak, i "Deixa'm que caiga" per Lapaulape.


L'art i la pedagogia al servei d'un color i una cançó. Helga Ambak, coordinadora artística, i una de les il·lustradores i explica com ho han fet:

"Tenim un color, una cançó i partir d'aquí el que enriqueix el projecte és que cada il·lustrador explore i convertisca cada cançó en una altra objecte. El que he fet amb 'El carrer de l'Amargura' és buscar quina és la història que estava contant."

"... creua la pista de Silla a migdia, sona l'herència, li cau la suor..." diu la cançó.

De la cançó i el llibre "El carrer de l'Amargura" il·lustrat per Helga Ambak


La il·lustració de la cançó "Robot", de Carles Ubeefe beu del constructivisme soviètic i a "Deixa'm que caiga", amb el color blau dels dibuixos de lapaulape, proposen tractar continguts com la salut mental

De la cançó i el llibre "Deixa'm que caiga" il·lustrat per Lapaulapé (Zoo)

O els records d'infantesa del cantant a la cançó "Xafant fang", amb la lletra que recorda "la 'uela i la Sole cuinant per a 30":

"El llibre que ha fet Joan Turu, "Xafant fang", amb la lletra on jo parlo un poc de la meua infancia, de la meva família de la Vega Baixa"

De la cançó i el llibre "Xafant fang" il·lustrat per Joan Turu (Zoo)

Un projecte que treballa les emocions i amb el qual Zoo vol entrar a les escoles, diu Ricard Tàpera, coordinador de "Zoo Il·lustrat".

"Per la banda educativa, volem treballar l'expressió emocional, la investigació, la reflexió i la creació artística. Per exemple, dibuixa tres vinyetes que mostrin el pas del temps...", llegeix entre les propostes que es fa en un dels llibres.

El projecte també inclou un disc amb les cançons regravades amb la col·laboració dels més menuts. 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut