Sevilla

La mort de dues dones a Andalusia eleva a 14 les víctimes de la grip A a l'Estat

Dues dones han mort aquest dissabte a Andalusia a causa de complicacions derivades de la grip A. La primera víctima és una dona de 39 anys que havia ingressat a l'Hospital de Valme de Sevilla. La dona estava embarassada i va donar a llum per cesària per evitar riscos per al nadó. La segona víctima és una dona de 50 anys que ha mort a l'hospital Punta de Europa, a Algesires. Amb aquestes morts ja són 14 les víctimes causades per la grip A a l'estat espanyol.

Actualitzat
Totes dues víctimes presentaven factors que han complicat el seu tractament. La dona de 39 anys que ha mort a Sevilla estava embarassada i va donar a llum per cesària per evitar riscos al nadó. Tres dies després de la intervenció ha mort per complicacions causades pel virus A(H1N1). La víctima tenia hepatitis i una obesitat "bastant important", dos factors de risc rellevants en relació amb el virus H1N1.

Segons informa la Conselleria de Salut andalusa, la dona va ingressar embarassada de 39 setmanes a l'hospital el diumenge 16 d'agost. Tenia febre alta, tos i dolor toràcic. Tres dies després se li va practicar una cesària, ja que el seu estat havia empitjorat i els metges temien que pogués afectar el seu fill. Tres dies després d'aquesta intervenció ha mort. La criatura es troba en bon estat de salut, però està ingressada al centre hospitalari a l'espera de l'alta mèdica.

A més de la criatura acabada de néixer, la dona tenia dos fills més amb la grip A, que ja havien rebut tractament a l'Hospital de Valme i que ara són a casa seva, on evolucionen favorablement. La malaltia dels fills i el fet de tenir hepatitis i obesitat poden haver estat claus en les complicacions derivades del virus.

La segona víctima d'aquest dissabte tenia antecedents d'altres patologies i des de feia deu dies era a l'UCI. La dona va ingressar a principis d'agost a l'Hospital Punta d'Europa d'Algesires amb febre alta i poc després li van detectar una pneumònia. La seva salut va anar empitjorant fins a la mort.

Davant d'aquestes dues defuncions, la Conselleria de Salut andalusa ha fet una crida a la tranquil·litat i ha recordat que més del 95% dels casos de grip A evolucionen favorablement.
Anar al contingut