"La Mesías" i "Robot dreams" triomfen als Premis Feroz

La premsa especialitzada també premia "20.000 espècies d'abelles", "Upon entry (L'arribada)" i "Saben aquell", participades per 3Cat, i Bayona per "La societat de la neu"

RedaccióActualitzat

La sèrie "La Mesías", la més ambiciosa i experimental de Javier Calvo i Javier Ambrossi, coneguts com els Javis, ha estat la guanyadora indiscutible en la gala dels Premis Feroz que s'ha fet aquest divendres al Palau de Vistalegre Arena de Madrid. 

L'equip de "La Mesías" dalt de l'escenari dels Feroz (EFE/Juanjo Martín)

Ha guanyat els sis guardons als quals estava nominada: millor sèrie dramàtica, millor guió d'una sèrie, millors actriu i actor protagonistes d'una sèrie per Lola Dueñas i Roger Casamajor, i també millors actriu i actor de repartiment d'una sèrie per a Albert Pla i Irene Balmes.  

El Feroz a la millor sèrie còmica ha estat per a "Poquita fe".

L'equip de "Robot dreams", que ha guanyat els tres Feroz als quals estava nominada (EFE/Mariscal)

L'altra producció que s'ha endut tots els premis als quals aspirava ha estat la pel·lícula "Robot dreams", de Pablo Berger: millor pel·lícula de comèdia, millor música original, d'Alfonso de Villalonga, i millor cartell, de José Luis Ágreda

Berger ha volgut remarcar el fet que una pel·lícula d'animació hagi estat premiada com a millor comèdia en comptes de quedar encasellada temàticament. "L'animació no és un gènere", ha reivindicat.

J.A. Bayona, Feroz a la millor direcció per "La societat de la neu" (EFE/Mariscal)

El barceloní Juan Antonio Bayona ha guanyat el Feroz a millor direcció per "La societat de la neu".

Aquests són els primers reconeixements a Bayona i Berger aquesta setmana en què han sabut que les seves pel·lícules estan nominades als Oscars.

L'equip de "20.000 espècies d'abelles", millor pel·lícula dramàtica (EFE/Juanjo Martín)

Tres produccions amb participació de 3Cat han estat reconegudes cadascuna amb un Feroz: "20.000 espècies d'abelles", d'Estibaliz Urresola, "Upon entry (L'arribada)", d'Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez, i "Saben aquell", de David Trueba.

La primera ha estat premiada com a millor pel·lícula dramàtica, la segona ha guanyat el Feroz al millor guió de pel·lícula, i David Verdaguer ha guanyat el premi a millor actor protagonista de pel·lícula per la tercera. El premi l'ha recollit Trueba. 

David Trueba ha recollit el premi a millor actor de pel·lícula de David Verdaguer per "Saben aquell" (EFE/Juanjo Martín)

La millor actriu protagonista de pel·lícula ha estat Malena Alterio, per "Que nadie duerma", d'Antonio Méndez Esparza.

Malena Alterio, millor actriu protagonista per "Que nadie duerma" (EFE/Mariscal)

L'actriu catalana Mònica Randall ha estat reconeguda amb el Premi Feroz d'Honor. "Recordeu-me amb afecte i gràcies pel vostre respecte", ha dit en un discurs que ha arrencat algunes llàgrimes dels seus companys de professió.

Mònica Randall, Feroz d'Honor (EFE/Mariscal)

Organitzats per l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE), els Feroz són els premis de la premsa especialitzada. 

La gala d'aquest any, presentada per Coria Castillo i Brays Efe, no ha estat tan reivindicativa com en altres edicions, però la invasió de Gaza i les denúncies contra el director Carlos Vermut, fetes públiques aquest mateix divendres, han planat sobre la cerimònia.

Una de les veus reivindicatives ha estat la de María Guerra, presidenta de l'AICE, que ha felicitat el diari El País per la investigació sobre Vermut. 

També ha lamentat que la violència sexual sigui "a tot arreu, no només en el món del cinema" i l'ha relacionada amb la precarietat laboral que es viu a molts sectors, també el de la premsa.

Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vasquez, directors i guionistes d'"Upon entry (L'arribada)" (EFE/Mariscal)

Randall ha mostrat el seu suport a Palestina vestint una jaqueta confeccionada a Betlem per un grup de dones palestines que són dones i vídues de presos polítics.

Juan Sebastián Vásquez, codirector d'"Upon entry (L'arribada)", ha demanat el "cessament del foc a Palestina".

Un dels moments humorístics de la nit s'ha viscut quan Brays Efe ha conversat amb Andreu Buenafuente sobre la seva nominació a millor actor de repartiment per la sèrie "El otro lado", de Berto Romero.

Andreu Buenafuente i Berto Romero (EFE/Mariscal)

"A la sèrie interpretes un presentador que es converteix en fantasma, a qui li costa adaptar-se als nous temps", ha començat Efe, abans de preguntar: "Per preparar-te, quantes hores has vist 'El hormiguero'?"

"Encara voldràs que et respongui", ha respost Buenafuente, tot rient.

La gala dels Feroz 2024 ha acabat sense que la pel·lícula més nominada, "Cerrar los ojos", de Víctor Erice, que optava a nou premis, se n'endugués cap. Tampoc han estat premiades "Un amor", d'Isabel Coixet, i "Creatura", d'Elena Martín Gimeno.

 

ARXIVAT A:
TelevisióCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut