Carlos Vermut en una fotografia de novembre del 2022 (Europa Press/Juan Barbosa)

El cineasta Carlos Vermut, acusat de violència sexual per tres dones

Una estudiant de cine, una empleada seva en una pel·lícula i una professional del sector cultural denuncien el director i guionista per relacions sexuals violentes i no consentides

Tres dones han acusat el director de cinema madrileny Carlos López del Rey, conegut com a Carlos Vermut, de practicar violència sexual contra elles. Vermut va guanyar la Concha d'Or del Festival de Sant Sebastià amb "Magical Girl" (2014).

Segons una investigació publicada pel diari El País, una estudiant de cine, una dona que va treballar en una de les seves produccions i una treballadora del sector cultural han denunciat en aquest mitjà que el director va valer-se de la seva posició per tenir relacions sexuals violentes que elles no van consentir.

Les tres dones parlen d'un tracte denigrant, tant verbal com físic, i un nivell de violència desmesurat, però cap d'elles va denunciar el cas a la policia per por de perdre la feina.

Carlos Vermut a la catifa vermella del Festival de Sitges, l'octubre del 2022 (Europa Press)

Per la seva banda, Vermut ha assegurat al diari, que explica que ha entrevistat el cineasta tres vegades, que sempre ha practicat sexe dur de manera consentida, perquè creu que "és molt important el consentiment". També que no és "conscient d'haver exercit violència sexual contra cap dona".

Admet que ha "tingut una vida sexual promíscua" i pensa que "haver tingut sexe de moltes menes pot portar-te a situacions com aquestes".

Les agressions haurien passat entre el maig del 2014 i el febrer del 2022, quan les denunciants tenien 21 i 26 anys. Vermut, el maig del 2014 en tenia 34, i el febrer del 2022 estava a punt de fer-ne 42.

El País explica que les tres dones no han volgut que el seu nom es faci públic perquè treballen en el sector audiovisual i diuen que tenen por de patir represàlies.

Carlos Vermut, durant una entrevista a Madrid, el novembre del 2022, per la nominació de "Mantícora" (Europa Press/Juan Barbosa)

El diari afegeix que té "material documental sobre el qual se sustenta aquesta investigació": correus electrònics, fotografies i converses de WhatsApp amb Vermut i persones del seu entorn. També entrevistes amb 31 persones que treballen a la indústria audiovisual, que s'han volgut mantenir en l'anonimat, la majoria de les quals han admès que coneixien aquests testimonis. 

Nascut a Madrid el 6 de març de 1980, Carlos Vermut és director de cinema i guionista. El 2014 va guanyar la Concha d'Or del Festival de Sant Sebastià a la millor pel·lícula, i també el premi a la millor direcció, amb "Magical Girl", escrita i dirigida per ell i protagonitzada per José Sacristán, Bárbara Lennie i Luis Bermejo.

L'any passat estava nominat als Goya a la millor direcció i al millor guió original per "Mantícora", també escrita i dirigida per ell i protagonitzada per Nacho Sánchez i Zoe Stein, nominats també, respectivament, al Goya al millor actor i a la millor actriu revelació.

ARXIVAT A:
Violència masclistaCinemaAgressió sexual
Anar al contingut