La mascareta torna a ser obligatòria a tots els centres sanitaris de Catalunya

La mesura l'ha anunciat el conseller de Salut per mirar de frenar el contagi de virus respiratoris

RedaccióActualitzat

La mascareta torna a ser obligatòria a tots els centres sanitaris de Catalunya, davant l'increment de contagis de virus respiratoris com refredats, grip i covid.

La mesura afecta els centres d'atenció primària, els hospitals i els centres sociosanitaris. Les farmàcies i les residències en queden fora, però als espais on conviu gent gran es recomana també fer servir la mascareta.


Alguns hospitals ja s'han avançat i tant els professionals com els visitants han de portar mascaretes. El Departament de Salut insistia en la recomanació de fer-ne servir, però ara fa obligatòria la mascareta a tots els centres sanitaris, i aquesta mesura es publicarà al DOGC.

"Aconseguim una millor protecció si en una sala d'espera estem amb mascareta, al costat de persones que tenen simptomatologia respiratòria i que també porten mascareta", ha dit a Catalunya Ràdio la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, que també ha fet una crida a vacunar-se contra la grip i la covid.

A principis de juliol del 2023, la mascareta va deixar de ser obligatòria als centres sanitaris, residències i farmàcies.

La incidència de la grip s'ha triplicat a Catalunya en les últimes quatre setmanes i ara és de 153 casos per 100.000 habitants.

La mascareta també és obligatòria al País Valencià i es podria aplicar a tot l'Estat (EFE/R. García)

També al País Valencià

L'anunci a Catalunya ha arribat poc després de saber-se que als centres sanitaris del País Valencià també recuperen les mascaretes davant de l'increment d'infeccions respiratòries. La mesura és de caràcter obligatori i el govern valencià l'ha aprovat per frenar els contagis.

S'aplica als espais on es concentren pacients i familiars, com ara les sales d'espera, els centres d'atenció primària i consultes hospitalàries. També s'hi inclouen els centres sociosanitaris.

Els professionals que tenen contacte amb aquests malalts o que treballen a les UCI o amb pacients vulnerables també han de dur la mascareta.


Es plantejaran les baixes automàtiques

La ministra de Sanitat ha convocat una reunió extraordinària per a dilluns amb les comunitats autònomes per unificar criteris davant el repunt de casos de grip, que s'han incrementat un 75% a tot Espanya en una setmana.


La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, participarà en el ple extraordinari del Consell Interterritorial del Sistema de Salut.

En aquesta reunió, Catalunya demanarà que l'Estat torni a permetre les baixes automàtiques i les declaracions responsables d'absència, figures que ja van funcionar durant la covid en el marc de l'estat d'alarma, i que s'han de regular en l'àmbit estatal.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut