La troballa més gran de rituals de sacrifici: 227 nens morts al Perú fa més de 500 anys
Un dels esquelets trobats a les excavacions

La troballa més gran de sacrificis rituals: 227 nens morts al Perú fa més de 500 anys

La cultura precolombina Chimú hauria fet el sacrifici als déus per aturar pluges torrencials

Xavier DuranActualitzat

Les restes d'almenys 227 nens que haurien estat sacrificats fa entre 600 i 800 anys han estat descobertes per arqueòlegs al Perú. Es tracta de la troballa més gran de sacrificis infantils en cultures precolombines.

Els nens haurien estat sacrificats en un ritual de la cultura Chimú, que va viure a la costa nord del Perú. Les excavacions s'han fet en una zona anomenada Pampa La Cruz, a Huanchaco, uns 700 quilòmetres al nord de Lima.

Segons l'arqueòleg Feren Castillo, es tracta del lloc més gran del món on s'han trobat nens sacrificats. El ritual es devia produir entre els anys 1200 i 1400. Els nens tenien de 4 a 14 anys i l'objectiu, segons Castillo, hauria estat apaivagar el fenomen climàtic d'El Niño, que provocava pluges torrencials. Junt amb els esquelets s'han trobat proves de grans pluges en aquell període.

El nombre de restes pot augmentar, perquè en el moment que els arqueòlegs excaven per treure'n un, n'apareix un altre.
 

Altres troballes a la zona

A Pampa La Cruz ja s'havien trobat restes de 56 nens al juny del 2018. I a Huanchaquito, a dos quilòmetres de distància, a l'abril del mateix any es van descobrir restes de 140 nens i 200 llames, sacrificades en un ritual similar.

Fins aquell moment, la troballa més gran s'havia fet al Temple Major de la capital asteca, Tenochtitlan, actualment Ciutat de Mèxic, on es van descobrir esquelets de 42 nens.

La civilització Chimú va aparèixer poc abans de l'any 1000 i van dominar un extens territori que arribava fins a l'Equador. A finals del segle XV, van ser derrotats pels inques.

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut