Veïns de Palamós celebrant el cinquè premi de la rifa de Nadal, aquest diumenge davant el bar El Bon Cremat, que ha recollit la tradició del desaparegut Dòlar (ACN)
Palamós, Baix Empordà

El "número del Dòlar" de Palamós: 40 anys de fidelitat premiats amb un 5è de la loteria

El 23059 de la rifa de Nadal s'hi ha venut íntegrament i ha repartit més de 10 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Un dels cinquens premis de la loteria de Nadal d'aquest diumenge ha caigut íntegrament a Palamós, al Baix Empordà: el número 23059, un número que hi té una llarga tradició.

Ho ha explicat aquest diumenge el propietari de l'administració de loteria número 1 de la localitat, Lluís Espadaler, que assegura que és un número "amb nom propi".


"El del Dòlar"

I ho diu perquè la gent li comprava els dècims demanant-li "el número del Dòlar", el bar que l'havia venut durant molts anys, i que ara ja no existeix.

Malgrat aquesta desaparició, la tradició del número ha persistit, també perquè un altre bar, el Bon Cremat, i també una llibreria de Calonge i Sant Antoni, la Dalmau, li continuen comprant.


Clientela fidel al número

Segons Espadaler, el que no han venut el bar i la llibreria ho ha venut ell per finestreta. El propietari afirma que és un número que la seva administració ven des que va obrir, fa 40 anys, i que tot plegat ha dut a una gran fidelitat de la clientela:

"És gent que ha mantingut la fe."


10.200.000 euros

El fet és que aquí s'han venut totes les 170 sèries del 23059, i li ha tocat un cinquè premi, que està premiat amb 6.000 euros per dècim, 60.000 per sèrie.

Això suposa que s'hauran repartit 10.200.000 euros entre els que l'han comprat. A Palamós aquest número no és només de la rifa de Nadal: aquesta administració el ven durant tot l'any a un ritme de 100 dècims cada setmana.

 

ARXIVAT A:
Loteria
Anar al contingut