Imran Khan surt en llibertat sota fiança del tribunal Superior d'Islamabad (Reuters)

La llibertat sota fiança per a l'exprimer ministre pakistanès Imran Khan calma els carrers

La detenció de Khan, acusat de diversos càrrecs de corrupció, va fer esclatar la violència al país, fins que el Suprem va declarar l'arrest il·legal

Actualitzat

Un tribunal Superior d'Islamabad ha concedit aquest divendres la llibertat sota fiança a l'exprimer ministre pakistanès Imran Khan, després que la seva detenció, a principis de setmana, provoqués un esclat de violència, amb revoltes i enfrontaments a tot el país per exigir el seu alliberament.

L'exprimer ministre i estrella del criquet pakistanès, acusat de diversos càrrecs de corrupció, ha comparegut aquest divendres amb ulleres de sol i confiat, l'endemà que el Tribunal Suprem considerés il·legal la seva detenció i recomanés que se'l deixés en llibertat.

"El tribunal ha concedit a Imran Khan una fiança provisional de dues setmanes i ha ordenat a les autoritats que no el tornessin a arrestar durant aquest període, ha dit un dels seus advocats, Khawaja Harris, mentre estigui acusat de corrupció.

La vista celebrada, sota un fort dispositiu de seguretat, ha durat algunes hores i ha servit per sol·licitar la fiança i que li fos concedida segons la recomanació del Suprem.

El polític, de 70 anys, va ser detingut el 9 de maig per les forces de seguretat per un cas de corrupció quan es dirigia al Tribunal d'Islamabad per sol·licitar, precisament, la llibertat sota fiança per un dels diversos casos que té en contra, i que finalment se li ha concedit aquest divendres.

Khan va ser arrestat pel cas de Qadir Trust, que l'acusa d'haver rebut terres com a suborn, a través d'un fons creat per ell i la seva dona per a una universitat centrada en l'espiritualitat i els ensenyaments islàmics.

Tot i que ha quedat en llibertat, l'exprimer ministre segueix tenint nombrosos procediments en contra que podrien conduir al seu arrest si un tribunal no estén la mesura de fiança a aquests altres casos.

La seva detenció va derivar en una onada de violència en nombrosos punts del país, que va incloure atacs a seus militars, institucions estatals i residències d'oficials, i es va saldar amb vuit morts, centenars de ferits i més de 1.600 arrestats, segons les últimes xifres. Ara, la decisió del tribunal sembla que ha calmat els ànims al carrer.

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialPakistan
Anar al contingut