Madrid

La inflació cau mig punt al juliol a Catalunya i se situa en el 2,1%

Això fa que Catalunya deixi de ser la comunitat més inflacionista de l'estat. L'han superada Cantàbria, Múrcia i el País Basc. Són dades de l'Institut d'Estadística que confirmen el descens de la taxa anual de l'IPC a tot l'estat.

RedaccióActualitzat
La inflació ha caigut cinc dècimes al juliol a Catalunya i s'ha situat en el 2,1%. Això fa que Catalunya deixi de ser la comunitat més inflacionista de l'estat. L'han superada Cantàbria, Múrcia i el País Basc. De fet, aquesta caiguda de mig punt percentual situa Catalunya com la comunitat de l'estat on més s'han moderat els preus durant el mes passat, després de les Canàries.

La contenció dels preus s'ha basat en la caiguda dels preus de la roba i de les sabates per l'efecte de les rebaixes. També hi ha influït l'evolució dels preus dels medicaments.

Els sindicats, alerta

Els sindicats adverteixen, però, que serà difícil que aquesta moderació es pugui mantenir els pròxims mesos tal com assegura el govern espanyol. Des de CCOO, Cristina Faciabén ha alertat que l'encariment de l'electricitat hi influirà negativament. "Difícilment podrà continuar aquesta reducció de preus amb aquests encariments de la llum anunciats i que s'aplicaran imminentment", ha dit.

Les dades fetes públiques aquest dimarts per l'INE confirmen les que es van fer públiques el 30 de juliol amb una caiguda de tres dècimes de la taxa anual de l'IPC al conjunt de l'estat, que se situa en l'1,8%, tres dècimes menys que la catalana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut