Barcelona

La Fundació del Palau va pagar obres a la casa de Millet a l'Ametlla del Vallès per gairebé un milió d'euros

La Fundació del Palau de la Música va pagar obres a la casa de Fèlix Millet a l'Ametlla del Vallès per gairebé un milió d'euros, segons ha reconegut el representant de la constructora que les va executar en la segona sessió de la comissió d'investigació parlamentària del "cas Palau". D'altra banda, els responsables de Natur System han negat haver finançat irregularment CDC a través del Palau. A banda de les declaracions dels empresaris constructors, avui també és el torn de les empreses de "mailing", promoció i muntatges audiovisuals que van facturar centenars de milers d'euros al Palau de la Música i que a la vegada eren proveïdores de la Fundació Trias Fargas i de CiU.

Actualitzat
La segona sessió de la comissió d'investigació parlamentària del "cas Palau" ha començat com la d'aquest dilluns. El tripartit ha tornat a rebutjar la compareixença del conseller d'Economia, Antoni Castells, i la del regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado.

Trioba

Un cop vetada la compareixença de Castells ha començat la segona tanda de declaracions. El primer que ha comparegut ha estat el representant de la companyia Triobra, Javier Lacambra, que ha reconegut que va facturar gairebé un milió d'euros al Palau de la Música per obres d'ampliació de la mansió de Fèlix Millet a l'Ametlla del Vallès.
 
Natur System

A la sessió d'avui també hi han declarat el gerent i el responsable de Natur System, Roger Valsells i Josep Valsells, respectivament. Aquesta empresa, que va reformar el Palau el 1999, apareixia al dietari personal de l'exdirectora financera de la institució cultural, Gemma Montull, i va ser fundada pel que va ser exsecretari de Finances de Convergència Democràtica de Catalunya. Natur System ha negat haver finançat irregularment CDC a través del Palau. També ha negat haver tingut tracte a favor dels governs de CiU pel fet que un dels seus executius fos membre de la federació nacionalista.

Letter Graphic

El representant de la companyia Letter Graphic, Vicente Muñoz, que havia fet "mailings" per a CiU i també era proveïdora del Palau, ha suspès la compareixença per depressió. 

CMB-10

La darrera compareixença d'aquest dimarts al matí ha estat poc útil perquè s'ha convocat a qui es considerava que era apoderada de CMB-10, una empresa que suposadament va emetre factures falses al Palau. La compareixent ha dit que només va treballar-hi dos anys, i com a pintora.

La sessió d'aquest matí també ha estat marcada per les fortes discrepàncies entre els partits, que han arribat a posar en dubte quin és l'objecte d'estudi de la mateixa comissió.

Millet i Montull, el 28 de juny?

El Parlament ha demanat que l'expresident del Palau Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, compareguin dilluns 28 de juny davant de la comissió d'investigació.

Aquest dilluns, en la primera sessió de la comissió d'investigació, l'actual director del Consorci, Joan Llinares, va qualificar de desorbitades les quantitats facturades per aquesta empresa al Palau per treballs de captació de nous socis.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut