Oriol Pujol en una imatge d'arxiu
Oriol Pujol està imputat pels delictes de suborn, falsedat documental i tràfic d'influències en el cas ITV (ACN)
bareclona

La fiscalia anticorrupció dóna per acabada la instrucció del cas de les ITV

Oriol Pujol està acusat d'intercedir a favor d'empresaris del seu entorn, com Sergi Alsina, a canvi de comissions il·legals

RedaccióActualitzat

La instrucció del cas de les ITV s'acosta al final després de 3 anys d'investigació judicial. La fiscalia anticorrupció ha donat per acabada la investigació del cas després de la declaració dels últims tres testimonis proposats per la Fiscalia. El principal acusat, l'exsecretari general de Convergència Democràtica Oriol Pujol, està acusat d'intercedir a favor d'empresaris del seu entorn, com Sergi Alsina, amic íntim, a canvi de comissions il·legals.

Oriol Pujol, la seva dona i diversos empresaris estan imputats per delictes de suborn, de falsedat documental, i tràfic d'influències. Segons la investigació, haurien cobrat suposadament comissions il·legals per negociar deslocalitzacions industrials, i afavorir també unes empreses d'estacions d'ITV davant d'unes altres.

La causa, iniciada arran d'unes escoltes telefòniques intervingudes en el "cas Campió", va ser instruïda pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) mentre Oriol Pujol, que va dimitir com a número dos de CDC arran de la seva imputació, tenia la condició d'aforat per ser diputat. La investigació va comportar el 2012 la detenció de diversos empresaris i de l'exnúmero dos de la Diputació de Barcelona Josep Tous per ordre de la titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona, que va remetre el cas al TSJC perquè imputés Oriol Pujol.

Anar al contingut