Barcelona

Junts pel Sí, disposats a seguir negociant amb la CUP, però decidits a no renunciar a Mas

"Tenim l'obligació i el mandat democràtic d'esgotar el calendari"

RedaccióActualitzat

La direcció de Junts pel Sí s'ha reunit al Parlament per analitzar la situació política després de la negativa definitiva de la CUP a investir Mas. Finalment, a la reunió només hi han participat el president, Jordi Turull, els portaveus, Marta Rovira i Raül Romeva, i els caps de llista territorials, Germà Bel, Lluís Llach i Josep Maria Forné, i no els 62 membres del grup parlamentari, com estava previst. Tampoc hi ha assistit el president en funcions, Artur Mas. La reunió de tot el grup de Junts pel Sí s'ha traslladat a dijous.

Després de la reunió, el cap de llista de Junts pel Sí el 27-S, Raül Romeva, ha mostrat la disposició de Junts pel Sí a negociar mentre hi hagi temps legal per arribar a un acord que desencalli la investidura i eviti unes noves eleccions. "Davant el resultat del 27-S i la petició de les entitats sobiranistes, ens posem a disposició de l'últim intent". Romeva ha avisat, però, que Junts pel Sí no canviarà la seva proposta ni renunciarà a Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Junts pel Sí assegura que veu marge per a l'acord ja que la meitat dels membres de l'Assemblea Nacional de la CUP estaven a favor d'acceptar la investidura: "Tenim l'obligació i el mandat democràtic d'esgotar el calendari."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut