Ciclisme

Landis afirma que el seu cas no és de dopatge perquè els alts nivells de testosterona són naturals

El nord-americà Floyd Landis ha assegurat que el seu no és un cas de dopatge, ja que els nivells alts de testosterona els genera de forma natural el seu propi cos. El ciclista ha demanat, en una multitudinària roda de premsa a Madrid, que l'UCI, abans de prendre una decisió sobre el seu positiu per testosterona, el sotmeti a un estudi endocrinològic per comprovar que és el seu organisme el que produeix aquests nivells de testosterona. Landis ha insistit que no es tracta de cap substància química.

Actualitzat

"Els esportistes d'elit produeixen de forma natural aquesta substància i en el meu cas encara és major des de la meva època juvenil", ha assegurat el corredor, de 30 anys. D'aquesta forma, Landis ha demanat que se li concedeixi la presumpció d'innocència abans de ser condemnat, ja que ha insistit que no es tracta d'un cas de dopatge, perquè no és cap substància química els que s'ha trobat, sinó una cosa que produeix de forma natural el seu organisme. Per això, el ciclista remet a un estudi endocrinològic abans que es prengui cap decisió. Tot i això, només hi ha una laboratori a França que faci aquests estudis, ja que són força complexos.

En aquest sentit, Landis ha assegurat que la seva intenció és competir amb absoluta normalitat en futures competicions i que sol·licitarà el contraanàlisi el més aviat possible. Pel que fa a l'actuació que va tenir a l'etapa amb final a Morzine on es va produir el positiu per testosterona i en què va fer una escapada espectacular de més de 130 quilòmetres, el ciclista de Phonak ha declarat que aquell dia va fer el màxim, perquè el seu objectiu era guanyar i "així va ser". En l'etapa anterior, Landis, que era mallot groc, es va ensorrar, ja que va perdre més de 10 minuts respecte al guanyador, Rasmussen, i més de 8 sobre els gran favorits.

Per acabar, el ciclista nord-americà ha volgut deixar clar que la seva victòria al Tour de França és fruit de molts anys d'entrenament, dedicació i de somnis de milers de quilòmetres per haver aconseguit aquest èxit.

El ciclista s'ha mostrat afectat durant la compareixença pública, però també ha puntualitzat que se sent molt orgullós d'haver guanyat el Tour. En aquest sentit, Landis ha agraït que tant Pereiro com Sastre hagin dit que no estarien contents de pujar posions en el podi final per la seva sanció.

El cas que es presenta es pot dilatar molts mesos. Un precedent el tenim en Iñigo Landaluze, guanyador de la Dauphiné Libéré de l'any passat. La Federació Espanyola no el va sancionar i l'UCI ha passat l'assumpte a un tribunal superior.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut