El president d'Autostrade, Fabio Cerchiai, i el conseller delegat, Giovanni Castellucci, han comparegut per donar la seva versió (Reuters)
El president d'Autostrade, Fabio Cerchiai, i el conseller delegat, Giovanni Castellucci, han comparegut per donar la seva versió (Reuters)
Gènova

La concessionària del pont de Gènova no es fa responsable de l'enfonsament

El president i el conseller delegat d'Autostrade han dit que no dimitiran, però han anunciat un fons de 500 milions d'euros per als damnificats

RedaccióActualitzat

Quatre dies després de l'enfonsament del pont de Gènova, l'empresa concessionària, Autostrade, ha comparegut per donar la seva versió. Diu que segons els informes tècnics el pont estava en bon estat, que té la intenció de reconstruir-lo, i ha ofert ajudes multimilionàries als damnificats. Aquest dissabte al matí s'ha fet el funeral d'Estat, enmig d'una barreja de dolor i indignació.

El president d'Autostrade i el conseller delegat, amb aire compungit, han donat la cara per primera vegada:

"Com a avi, com a pare, com a ciutadà, visc el gran dolor de les víctimes."

No dimitiran, com els exigeix el govern, i no han demanat perdó, perquè només en demanes -han dit- si et sents responsable. Volen esperar que la investigació oficial determini què va passar perquè s'ensorrés el pont Morandi, però han anunciat un fons de 500 milions d'euros per als damnificats:

"Un fons per a les necessitats immediates, òbviament amb independència de les indemnitzacions i els aspectes legals."

Aquest fons serà tant per als familiars dels morts com per als desallotjats, i també per a la reconstrucció del viaducte. El tram afectat de l'autopista A-10, vital per a la circulació de la ciutat i per anar cap a França, serà enderrocat i reconstruït amb un pont nou en vuit mesos.

 

 

Els directius insisteixen que Autostrade, filial del grup Atlantia, controlat per la família Benetton, sempre ha actuat correctament, i afegeixen que és prematur opinar sobre el procés de revocació de la concessió iniciat pel govern.

Els promotors d'aquesta revocació han estat el ministre de l'Interior, Matteo Salvini, i el vice-primer ministre Luigi Di Maio, que han estat rebuts amb aplaudiments al funeral d'Estat per a les víctimes. El govern ha culpat de la tragèdia la Unió Europea, la concessionària i anteriors governs, quan, de fet, la Lliga Nord de Salvini ha format part de nombrosos governs amb Berlusconi.

 

 

Els familiars de la meitat de les víctimes han fet seu aquest discurs populista. 19 fèretres presidien el pavelló on s'ha celebrat la cerimònia. Els familiars de l'altra vintena de morts han boicotejat l'acte. Responsabilitzen el govern de la caiguda del pont, com els pares dels quatre joves que han estat enterrats al sud del país enmig d'una gran emotivitat i indignació.

 

ARXIVAT A:
Gènova
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut