Duffy en una actuació a Singapur el 2009 (REUTERS Vivek Prakash)

La cantant Duffy reapareix deu anys després: "Em van drogar, violar i segrestar"

La cantant gal·lesa, que fins ara no s'havia atrevit a parlar dels fets que han bloquejat la seva carrera, anuncia que donarà una entrevista per "respondre a totes les preguntes"

Actualitzat

La cantant de soul gal·lesa Duffy reapareix després de deu anys de silenci i explica que va ser violada, drogada i segrestada. En un missatge a través d'Instagram Duffy, de 35 anys, ha revelat per què, d'un dia per l'altre, va desaparèixer dels escenaris i de la vida pública.

L'experiència, de la qual no ha donat detalls, ha bloquejat la seva carrera durant tots aquests anys i fins ara no s'ha atrevit a parlar-ne. Per ella, diu, ha estat un alliberament.

"Molts de vosaltres us pregunteu què em va passar, on he estat i per què vaig desaparèixer. Un periodista es va posar en contacte amb mi, va trobar una manera d'arribar fins a mi i l'hi vaig explicar tot aquest estiu passat. Va ser amable i parlar-ne finalment em va fer sentir increïblement bé. La veritat és que --i sisplau creieu-me, ara estic bé i em sento segura--, em van violar, drogar i segrestar durant alguns dies."

 

"No us podeu imaginar la quantitat de vegades que he pensat a escriure això. La manera com ho escriuria, com em sentiria després... Bé, no tinc del tot clar per què ara és el moment adequat i què fa que sigui emocionant i alliberador per a mi parlar-ne. No puc explicar-ho."

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You can only imagine the amount of times I thought about writing this. The way I would write it, how I would feel thereafter. Well, not entirely sure why now is the right time, and what it is that feels exciting and liberating for me to talk. I cannot explain it. Many of you wonder what happened to me, where did I disappear to and why. A journalist contacted me, he found a way to reach me and I told him everything this past summer. He was kind and it felt so amazing to finally speak. The truth is, and please trust me I am ok and safe now, I was raped and drugged and held captive over some days. Of course I survived. The recovery took time. There's no light way to say it. But I can tell you in the last decade, the thousands and thousands of days I committed to wanting to feel the sunshine in my heart again, the sun does now shine. You wonder why I did not choose to use my voice to express my pain? I did not want to show the world the sadness in my eyes. I asked myself, how can I sing from the heart if it is broken? And slowly it unbroke. In the following weeks I will be posting a spoken interview. If you have any questions I would like to answer them, in the spoken interview, if I can. I have a sacred love and sincere appreciation for your kindness over the years. You have been friends. I want to thank you for that x Duffy Please respect this is a gentle move for me to make, for myself, and I do not want any intrusion to my family. Please support me to make this a positive experience.

A post shared by @ duffy on

 

La cantant, que el 2011 va anunciar que "feia una pausa" en la seva carrera --no sense aixecar especulacions que ho relacionaven amb la competència amb Adele--, ara fa aquesta sorprenent revelació. Assegura que ara està bé, encara que la recuperació ha estat llarga.

"Vaig sobreviure, esclar. La recuperació ha trigat un temps. No hi ha una manera suau d'explicar-ho, però puc dir-vos que en l'última dècada, durant milers i milers de dies vaig intentar tornar a sentir el sol al meu cor, i ara el sol brilla."

Duffy assegura que durant aquest temps no ha pogut cantar, ni tan sols per expressar el seu dolor.

"Us pregunteu per què no he utilitzat la veu per expressar el meu dolor? No volia mostrar al món la tristesa dels meus ulls. Em vaig preguntar, com puc cantar des del cor si el tinc trencat? A poc a poc s'ha anat refent."

Finalment, la cantant ha anunciat que d'aquí unes setmanes donarà una entrevista en què intentarà respondre a totes les peguntes. També agraeix la fidelitat del públic i demana suport i respecte per a la seva intimitat i la de la seva família.

"Sisplau, doneu-me suport per convertir això en una experiència positiva."

 

Comptades aparicions

La cantant gal·lesa, que es diu Aimee Anne Duffy, es va donar a conèixer amb el seu èxit "Mercy" el 2008, un tema que formava part del seu primer disc "Rockferry", pel qual va guanyar un Grammy al millor àlbum vocal de pop. El 2009 va obtenir tres Brit Awards. Però amb el segon àlbum, que va treure el 2010, la cantant i compositora no va tenir tanta fortuna.

Durant aquests deu anys, se l'ha vist en comptades aparicions. El 2013 va interpretar Edith Piaf en un concert d'homenatge del mite de la cançó francesa a Nova York. El 2015 va participar a la banda sonora de la pel·lícula "Legend" i el 2017 va publicar una versió de "I put a spell on you."

 

ARXIVAT A:
MúsicaViral Violència masclista
Anar al contingut