Madrid

La borsa espanyola dóna suport al pla de retallades de Zapatero i tanca amb guanys

Els inversors han acollit amb bons ulls el pla de reducció de la despesa del president del govern espanyol. L'Ibex ha començat la jornada amb pèrdues que han arribat al 2,7%. El mercat, però, s'ha començat a animar en paral·lel a l'anunci de les retallades que José Luis Rodríguez Zapatero feia al Congrés, fins que finalment la sessió s'ha tancat amb el 0,81% de guanys. Els analistes justifiquen aquest comportament perquè l'executiu espanyol ha convençut els inversors amb la seriositat i la fermesa del pla anticrisi que emprendrà.

Actualitzat
A banda d'Espanya, diverses economies europees han presentat dades econòmiques positives, fet que ha impulsat els principals parquets del vell continent a acabar el dia en verd. La pujada més important l'ha registrat el Dax alemany, amb uns guanys del 2,41%. El segueix la Borsa de París, que ha tancat amb un 1,10% positiu; Londres amb un 0,92% i Milà amb un 0,74% de beneficis.

Alguns analistes han coincidit a assenyalar que Espanya ha estat un dels factors clau per explicar aquest rebot en la sessió d'aquest dimecres. I és que el pla espanyol ha rebut el vistiplau de Brussel·les i del Fons Monetari Internacional.
Anar al contingut