Un rodet Kodak, al costat d'una càmera fotogràfica
Kodak és una de les poques empreses que ha continuat fabricant rodets (Pexels)
Rochester

Torna la fotografia analògica: Kodak busca personal perquè "la demanda ha esclatat"

La mítica empresa fotogràfica busca treballadors per ampliar la producció de rodets, un producte que exhaureix existències

RedaccióActualitzat

Van tornar els vinils i ara sembla que també ho fan les fotografies analògiques. Si més no, és el que assegura Kodak, una de les poques empreses que continuen fabricant rodets.

"La demanda dels consumidors, especialment de les pel·lícules de 35 mm, ha esclatat en els últims anys", ha afirmat el vicepresident de Fabricació de Pel·lícules de la companyia, Nagraj Bokinkere. 

"Els venedors ens diuen constantment que exhaureixen les existències i que en volen més", ha afirmat en declaracions a un podcast empresarial de Nova York. 

 

 

Kodak no dona l'abast amb la demanda, assegura, i per això vol destinar més treballadors a aquesta línia de negoci. 

Segons el responsable de la històrica empresa fotogràfica, pionera del sector, en l'últim any i mig han contractat 300 persones i tenen oberts processos de selecció per incorporar-ne més. 

 

Kodak, de ser pionera a entrar en fallida 

L'empresa fundada a finals del segle XIX per George Eastman i Henry A. Strong va ser pionera en el món de la fotografia.

"Tu prem el botó, nosaltres farem la resta" va ser l'eslògan que va fer servir el 1888, any de llançament de la càmera Kodak 100 Vista i també de la introducció al mercat del rodet de paper que va substituir les plaques de vidre que es feien servir fins aleshores. Posteriorment, va comercialitzar el de cel·luloide. 

Després d'anys de domini del mercat, èxits i patents registrades, la falta d'adaptació al món de la fotografia digital va fer l'empresa comencés a patir a finals dels anys 90.

Kodak va intentar ressituar-se en l'àmbit digital, però es va declarar en fallida el 2012. Diverses vendes de patents i la reestructuració del model de negoci van permetre-li sortir de la situació el 2013. 

Posar el rodet a la càmera, un gest que ja no cal fer per poder fotografiar
Posar el rodet a la càmera, un gest que ja no cal fer per poder fotografiar (Pexels)

Els resultats empresarials que va presentar aquest mes de novembre van consolidar una tendència a l'alça, amb sis trimestres consecutius de creixement dels resultats. 

En l'era dels smartphones, cada cop més gent se sent atreta per la fotografia analògica, sigui per curiositat, romanticisme o ganes de reciclar càmeres que van quedar oblidades al calaix. 

ARXIVAT A:
Fotografia
Anar al contingut