Junqueras demana a la Junta Electoral fer els debats i entrevistes des de la presó
Junqueras, al judici al Suprem

Junqueras demana participar en debats i entrevistes electorals almenys des de la presó

En un escrit a la Junta Electoral sol·licita que, si no ho pot fer en règim de llibertat, hi pugui participar des de Soto del Real

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras ha demanat a la Junta Electoral Central poder participar com a cap de llista d'ERC al Congrés a totes les entrevistes i debats dels mitjans públics durant la campanya pel 28 d'abril.

En l'escrit, es reclama que, si no ho pot fer en règim de llibertat, hi pugui participar des de la presó.

 

Els republicans basen la petició en un article de la Constitució, el 25.2, i en l'article 3.1 de la Llei Orgànica General Penitenciària, que estableixen que els interns puguin exercir tots els seus drets, també polítics, inclòs el dret de sufragi si no són incompatibles amb el motiu de la seva detenció o compliment de condemna.

En la petició a la Junta Electoral Central, també es fa constar que, d'aquesta manera, amb la participació del seu cap de llista al Congrés, les emissores de ràdio i televisió públiques podran respectar el pluralisme polític i social.

Per tot això, Oriol Junqueras demana poder participar, entre altres, al debat electoral dels caps de llista per Barcelona el 24 d'abril a la nit a TV3 i també a l'entrevista programada per Catalunya Ràdio, el 25 d'abril.

Jordi Sànchez, cap de llista per Barcelona de Junts per Catalunya, ha demanat per la seva banda, que es pugui fer un debat electoral a la presó de Soto del Real, on està empresonat juntament amb Junqueras. Aquesta petició, la Junta Electoral l'ha traspassat a la sala del Suprem que està jutjant els líders independentistes. El president d'aquest tribunal, però, li ha retornat assegurant que no és competència seva prendre aquesta decisió.

ARXIVAT A:
Eleccions 28AJudici procésProcés catalàOriol Junqueras
Anar al contingut