Judici del 17A: Mohamed Houli, únic supervivent d'Alcanar i un dels principals acusats

Mohamed Houli és per a qui la Fiscalia demana la pena més alta

Anna Teixidor Colomer

Més de tres anys després, aquest dimarts, comença a l'Audiència Nacional el judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils. Hi haurà 400 testimonis. I al banc dels acusats, tres joves: Mohamed Houli, Driss Oukabir i Saïd Ben Iazza. La Fiscalia els demana penes d'entre 8 i 41 anys de presó. 

La resta de la cèl·lula, set joves més i l'imam de Ripoll, van morir. Dos d'ells a l'explosió d'Alcanar, i la resta abatuts per la policia. A Mohamed Houli, l'únic supervivent d'Alcanar, és per a qui la Fiscalia demana la pena més alta. 
 

Qui l'havia conegut abans del 2017 assegura que era un jove tímid i discret, de poques paraules i amic inseparable d'Omar Hichamy, un dels nois que van atemptar a Cambrils. 
 

 

Aquesta imatge aixecant el dit índex i assenyalant la unicitat de Déu és explícita. És al costat del conductor de la furgoneta que va atemptar a la Rambla i d'un dels joves que va morir en l'explosió d'Alcanar. Ell és també qui grava un dels vídeos en què es veuen els membres de la cèl·lula manipulant explosius. Unes imatges que contrasten amb les seves declaracions davant el jutge. 

"Jo quan vaig veure el de l'armilla, em va venir una reacció de quedar-me mut. Van veure la meva reacció i ja no m'explicaven res. No semblava alguna cosa real. Només parlar per parlar."

Assegura un canvi d'actitud però el cert és que no va denunciar, tampoc durant els mesos que estaven preparant els explosius en un xalet que es va convertir en la fàbrica d'explosius més gran localitzada mai a Europa. 
 

Com que els morts no es jutgen, Mohamed Houli s'asseurà al costat de dos acusats més, Driss Oukabir i Said Ben Iazza, que tampoc eren a cap dels llocs on hi va haver els atacs.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut