Afectacions generalitzades a Rodalies pel retard de les obres d'Adif a Sants
Dos viatgers s'esperen a l'estació de Sants de Barcelona (EFE)

Ja circulen el 100% de trens regionals de Renfe

L'AVE funcionarà a plena ocupació a partir de dilluns i sense les tarifes promocionals o econòmiques

Actualitzat

Rodalies de Catalunya recupera a partir d'aquest dissabte el servei habitual als trens Regionals, de manera que les línies R11, R12, R13, R14, R15, R16, R17 i RT2 prestaran el 100% de l'oferta prèvia a la Covid-19.

De moment, la línia de rodalies R8, que va de Martorell a Granollers, manté en funcionament només la meitat del servei i, en funció de com evolucioni la demanda del viatgers, adequarà la seva oferta de trens.

Els trens de l'R2 fan parada ara a plaça Catalunya

Des de l'1 de juny i a causa de les obres de reconfiguració de les vies de l'estació de Sants de Barcelona, s'ha modificat el recorregut habitual de tres trens de la línia de Rodalies R2. Habitualment, aquests trens circulaven per Passeig de Gràcia i Barcelona-Estació de França. Però mentre durin les obres, ara es desvien pel túnel de plaça Catalunya i fan parada en aquesta estació.

Sense servei entre Ribes de Freser i Puigcerdà

A partir de dilluns, no hi haurà servei de tren entre Ribes de Freser i Puigcerdà perquè es faran obres al túnel de Toses. Això s'allargarà fins al febrer de l'any que ve, però es donarà servei alternatiu per carretera.

La línia R7 que connecta les estacions de Barcelona-Sant Andreu Arenal amb la de Cerdanyola - Universitat Autònoma es manté sense servei mentre estigui tancada la Universitat.

Per la seva banda, la RG1, RT1 i el tren Avant Tortosa - Barcelona continuaran sense prestar servei, ja que els clients disposen d'altres serveis amb els quals comparteixen recorregut.

AVE amb plena ocupació i sense promocions

Renfe va posar a la venda dijous passat les places en trens d'AVE i llarga distància per viatjar a partir de dilluns 22 de juny, quan ja s'hauran aixecat les restriccions de mobilitat i es podrà viatjar per tot el territori espanyol.

De moment, circularan 98 trens AVE i tres de llarga distància diaris, quan abans del març el nombre de trens d'aquestes línies en circulació era de 330.

Els combois, tant al tren d'alta velocitat com als de llarga distància, podran circular amb el 100% de les places ocupades, sense que sigui obligatori mantenir separació entre seients. Els passatgers hauran de portar, obligatòriament, la mascareta.

L'empresa pública ha eliminat les tarifes més econòmiques de la seva oferta, fet que ha provocat les queixes dels usuaris a les xarxes socials. A més, Renfe va anunciar ara fa unes setmanes que congela sense data l'estrena dels trens AVLO, el servei d'AVE de baix cost entre Madrid i Barcelona que tenia previst inaugurar abans de la pandèmia de la Covid.

ARXIVAT A:
Transport públicMobilitatEstat d'alarma
Anar al contingut