Des de primera hora, els Bombers han començat a fer inspecció ocular des de l'exterior

"Façanes de material d'alumini innovador": així promocionaven l'edifici de València

La promotora Febx, que va fer fallida el 2010, garantia la "màxima qualitat" dels materials utilitzats quan ara se sospita que el poliuretà de la façana hauria propagat el foc en poc temps

RedaccióActualitzat

La promotora de l'edifici de catorze plantes que ha quedat calcinat al barri de Campanar de València destacava en un vídeo promocional l'any 2006 el caràcter innovador i la qualitat dels materials utilitzats per construir l'edifici.

La promotora Fbex, que va fer fallida el 2010, destacava que el complex residencial tenia façanes revestides d'un material d'alumini "innovador", que feia servir materials de "la màxima qualitat" i que el procés d'edificació s'havia sotmès a controls "rigorosos".

Precisament, el poliuretà utilitzat en el revestiment de les façanes es creu que ha facilitat la ràpida propagació de les flames per tot l'edifici, segons la vicepresidenta del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de València, Esther Puchades

Aquest és el vídeo promocional de l'edifici, que es va acabar de construir l'any 2008, en ple boom immobiliari:

 

Un complex "d'avantguarda i singular"

La promotora explicava que el complex residencial constava de dos edificis "d'avantguarda i singulars units per un espectacular ascensor panoràmic". Es tractava d'una promoció de luxe amb 138 habitatges repartits en 2 edificis construïts per Fbex, una promotora catalana, que els va arribar a vendre per mig milió d'euros.

Aquest matí encara es podia consultar al portal Idealista l'anunci d'un dels pisos calcinats. Un pis de 2 habitacions que es llogava per 1.900 euros al mes. 

Les flames han arrasat completament l'edifici (EFE/Biel Aliño)

A les xarxes socials es multipliquen les crítiques a l'empresa promotora davant les tràgiques conseqüències de l'incendi, que ja ha causat cinc morts i tretze desapareguts

L'arquitecte David Calvo, que també és diputat socialista a les Corts Valencianes, també ha carregat contra l'empresa promotora.


Queixes veïnals per la qualitat de l'edifici

Els materials que revestien la façana de l'edifici estan en el punt de mira, però alguns veïns desallotjats han explicat que ja fa temps que hi tenien problemes. Un d'ells, en Marcel, ha explicat que les plaques d'alumini de la façana ja havien donat problemes perquè "volaven i queien".

Una veïna de la planta 14 ha explicat a l'agència EFE que patia problemes de curtcircuits de forma recurrent a casa seva i ha assegurat que la casa "no estava ben acabada".

ARXIVAT A:
País ValenciàIncendi València
Anar al contingut