Rescatats d'un balcó de l'edifici de València: "Van ser dues hores i mitja però estem vius"

La Sara i l'Amat són els protagonistes d'un rescat que es va viure en directe i que ha fet la volta al món

RedaccióActualitzat

Un dels moments més tensos de l'incendi de l'edifici de València, que ha provocat nou morts, va ser l'espectacular rescat d'una parella de veïns que eren al balcó mentre les flames estaven arrasant el pis.

Un home i una dona esperaven com podien, enmig del fum i les flames, que els bombers refredessin la façana per poder-s'hi acostar. Finalment els van poder salvar. Les imatges han fet la volta al món.


La Sara i l'Amat són els protagonistes d'aquest rescat que es va viure en directe i que ha fet la volta al món. Ella és de Portugal i ell, de Bèlgica, i l'any passat es van instal·lar de lloguer en aquest pis de València per viure i teletreballar.

"Estem molt contents d'estar vius, això és el més important", explica la Sara. 


Dues hores i mitja al balcó

Dijous, a quarts de sis de la tarda, quan van veure que estaven envoltats de flames, es van refugiar al balcó, des d'on van rebre ordres dels bombers per protegir-se. 

Durant el rescat, efectius dels bombers van estar refrescant amb aigua la zona on estaven atrapats per rebaixar la temperatura i impedir que se'ls apropés el foc, que era al pis de dalt, i els rodegés. 

S'hi van estar més de dues hores fins que van baixar amb la grua dels bombers enmig de forts aplaudiments.

La maniobra per rescatar-los es va dur a terme amb dues grues: una controlava el foc a les plantes inferiors i l'altra s'apropava per poder treure els dos afectats. 

Ara han explicat com ho van viure:

"Estàvem a les mans dels bombers. Apagar el foc a dalt, a baix i als costats del pis. L'únic que podíem fer era protegir-nos. Res més."

Tot i veure que els bombers remullaven la zona on eren ells per apagar les flames i refrescar el balcó, van passar moments de molts nervis i tensió. "Va ser una situació emocionalment molt dura. Va ser un moment molt estressant i l'únic que passava és que no volíem morir cremats", confessen.

Expressen una gran gratitud pels serveis d'emergències: "Van arriscar la vida per nosaltres i, per això, som aquí." 
 

Ho han perdut tot

Ho han perdut tot, tret de la documentació i els portàtils, que van agafar amb una motxilla. Ara estan instal·lats en un hotel i volen contractar un advocat per saber quins són els seus drets.

 

ARXIVAT A:
País ValenciàIncendi València
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut