Els 45 minuts en què l'incendi de València es va propagar per tot l'edifici

Una recreació digital i les imatges gravades per un veí mostren la velocitat imparable de l'incendi, que ha afectat dos blocs d'habitatges al barri de Campanar

RedaccióActualitzat

La progressió del foc va ser molt ràpida i en només 45 minuts les flames es van propagar per tot l'edifici i van afectar dos blocs d'habitatges al barri de Campanar de València.

Així es pot comprovar en una recreació digital i també a partir d'unes imatges gravades per un veí, on es pot veure la velocitat imparable de l'incendi.

Les flames van començar a dos quarts de sis de la tarda d'aquest dijous, en un únic pis. El foc es va iniciar a l'edifici més alt, de 14 plantes, i després va passar al del costat, de 10 plantes. En aquest immoble, al setè pis, just a punt de cremar-se, els Bombers van identificar-hi dues persones atrapades en un balcó.

Els equips de rescat van treballar amb dues grues. Amb una, van estar prop de dues hores llançant aigua a la façana per refredar-la. Amb l'altra, els van poder salvar. Eren poc abans de les 8 del vespre i eren rescatats entre els aplaudiments dels vianants.

I és que la força del foc també va posar en perill els mateixos bombers en més d'una ocasió. Un d'ells va haver de saltar sobre un matalàs d'aire en veure's envoltat per les flames. Un cop a terra, el van ajudar els seus companys i una ambulància el va atendre.

De moment, hi ha deu persones mortes. També hi ha quinze ferits, que no corren perill. En total, hi ha 138 habitatges i diversos locals comercials afectats.

 

ARXIVAT A:
País ValenciàBombersIncendi València
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut