Exterior de la discoteca Waka, a Sant Quirze del Vallès (ACN/Albert Segura)
Exterior de la discoteca Waka, a Sant Quirze del Vallès (ACN/Albert Segura)

Investiguen dos porters de Waka Sabadell per impedir l'entrada per motius xenòfobs

Els Mossos d'Esquadra citen els controladors de la discoteca de Sant Quirze del Vallès per no deixar entrar "per motiu d'origen o color de pell"

Redacció/Agències

Els Mossos d'Esquadra han citat com a investigats dos controladors d'una discoteca de Sant Quirze del Vallès que no haurien deixat accedir a la sala diverses persones per motius xenòfobs. Es tracta de dos treballadors de la discoteca Waka Sabadell, segons ha pogut saber TV3.

Agents de la Unitat Central de Delictes d'Odi i Discriminació han analitzat denúncies i incidents a la discoteca i han citat a declarar els dos porters per un presumpte delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

Les denúncies "indicaven conductes xenòfobes i racistes perquè no hi permetien l'accés per motiu d'origen o color de pell", segons assenyalen els Mossos d'Esquadra en un comunicat.

A més, en alguns casos els controladors presumptament haurien negat el full de reclamacions als afectats quan el van demanar per denunciar una conducta discriminatòria.

Els Mossos es basen en dues denúncies que afecten dues noies i un noi per incidents de finals del 2021 i el 2022.

Cartell de la discoteca Waka
Cartell de la discoteca Waka (ACN/Albert Segura)

No és la primera vegada que la discoteca Waka Sabadell rep acusacions de racisme. El març de l'any passat, un noi de 18 anys va denunciar que els porters del local no l'havien deixat entrar sense donar-li cap explicació. En canvi, la seva parella i altres amics que duien roba i calçat semblant, sí que havien pogut entrar.

El jove lamentava que aquest tipus de discriminacions racistes eren habituals al Waka. Uns mesos abans, pel pont de Tots Sants, un vídeo que es va fer viral ràpidament viral denunciava una agressió de porters de la discoteca a un jove per motius racistes.
 

Dos investigats per impedir l'entrada a una invident amb un gos pigall

D'altra banda, els Mossos també han citat dues persones com a investigades per impedir que una persona cega, acompanyada d'una amiga i el seu gos pigall, poguessin entrar en una discoteca de Barcelona.

Les dues persones, que regentaven la discoteca, van al·legar que l'animal no podia entrar a l'establiment.

Tot i que les dues persones que volien accedir al local van defensar que un gos pigall pot entrar en aquest tipus d'establiment, no els ho van permetre.

La Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació van demanar investigar el cas i els Mossos han conclòs que es tracta d'un presumpte delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

 

 

ARXIVAT A:
RacismeXenofòbiaDelicte d'odiMossos d'EsquadraOci nocturn
Anar al contingut