Agressió sexual a una menor a l'interior de la discoteca Waka de Sabadell1
La discoteca Waka Sabadell, a Sant Quirze del Vallès

Denuncien amb un vídeo una agressió racista a l'exterior de la discoteca Waka Sabadell

És el tercer cas que es denuncia a les xarxes aquest pont de Tots Sants, amb el de la discoteca Titus de Badalona i el de la Platea de Girona

Actualitzat

Un vídeo que s'ha fet viral aquest dilluns a les xarxes denuncia una agressió dels porters de la discoteca Waka Sabadell, situada a Sant Quirze del Vallès, a un jove per motius aparentment racistes.

Així ho han denunciat els difusors de les imatges, on es veu almenys dos vigilants donant cops de puny i puntades de peu a una persona fins i tot quan ja és a terra.

En declaracions a TV3, Manuel Motta explica que, quan va preguntar per què no el deixaven entrar, li van dir que era pel color de la seva dessuadora. "No, és pel color de la meva targeta de DNI", assegura.

"No estaven deixant entrar la gent de fora o això és el que em van deixar entendre, perquè entraven tots els meus amics, que són espanyols, menys jo que soc colombià. En aquest moment, trec el mòbil i intento gravar. Quan trec el mòbil, un me'l pren i, després dos més se'm tiren a sobre, em claven un parell d'hòsties i vaig a terra"

Des de la discoteca diuen que el noi els va amenaçar amb una ampolla de vidre trencada.


Fonts del sector també neguen que es tracti de cap agressió de caracter racista i asseguren que prèviament el jove havia agredit un auxiliar del pàrquing del local, i que el personal de la discoteca el va perseguir per fer-lo fora.

El president de l'associació de restauració i oci nocturn Fecasarm, Joaquim Boadas, ha donat suport a la versió de la discoteca. Ha assegurat a Els matins de TV3 que es tracta de persones violentes que anaven armades amb vidres trencats  i les imatges estan tretes de context.

"Aquestes imatges per si soles no donen el conjunt de la pel·lícula. Són persones violentes contra les quals s'ha d'actuar i, si s'ha de defensar algú perquè està en risc la seva integritat física o la seva vida, s'ha d'actuar amb contundència, dins de la proporcionalitat."

I ha afegit que no es pot permetre que els fets d'una petita minoria criminalitzin tot un sector "que té una funció social molt important", com ha defensat els últims mesos.

Per la seva banda, Anna Aisa, gerent de l'Associació Catalana d'Empreses de Seguretat, ha puntualitzat que els responsables de l'agressió no eren vigilants sinó "controladors d'accessos" i n'ha condemnat l'actuació: "És denigrant i totalment lamentable com ha actuat aquest personal."

"Els controladors d'accessos tenen dues opcions: si hi ha personal de seguretat privada hauran de recorre-hi perquè hi intervingui. I si no n'hi ha, han de posar-se en contacte immediat amb les forces i cossos de seguretat."

Ha concretat que el vigilant de seguretat va amb l'uniforme de l'empresa, "amb els mitjans de defensa que té reglamentaris, establerts per llei, que son els grillets i la defensa", i va amb una placa i el número d'identificació.

A la discoteca Waka Sabadell ja hi ha hagut diverses polèmiques per incidents racistes, fins al punt que la Generalitat es va plantejar denunciar-la per impedir l'accés a persones pel seu color de pell.


La Direcció General d'Administració de Seguretat s'ha interessat pels fets, i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, els ha condemnat a Twitter.


L'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, ha explicat a "Els matins de TV3" que la reforma del pla d'usos municipal d'aquesta zona del municipi on hi ha la discoteca no hi permetrà les activitats de locals com aquest, com fa uns anys va fer l'Ajuntament de Sabadell a la seva part de l'anomenada Zona Hermètica.

"Hem modificat el pla d'usos, el tenim aprovat des de l'abril. Les empreses tenen 5 anys per traslladar-se a un altre lloc. Volem pacificar aquesta zona perquè no hi hagi aquest tipus de lleure, que acumula altres situacions lamentables i reiterades en el temps. A Sant Quirze no hi haurà cap espai per instal·lar aquest tipus de lleure."

Boadas ha aprofitat per advertir: "Anem amb compte a tancar els locals d'oci norcturn, ja sigui a nivell urbanístic o el que sigui, perquè evidentment el que ens quedarà és el que teníem fa uns mesos, i serà molt pitjor el remei que la malaltia."


Tres denúncies per racisme

L'agressió hauria tingut lloc la nit de diumenge a dilluns, i és el tercer cas que s'ha denunciat, per agressió, o discriminació racista a l'entrada de discoteques, a través de les xarxes socials aquest pont de Tots Sants. El primer va passar la nit de dissabte a diumenge a la discoteca Titus Carpa de Badalona, i l'altre, la matinada de dilluns, a la discoteca Platea de Girona.

En el cas del Titus de Badalona, l'actriu Àgata Roca denuncia a Instagram que els porters van negar l'accés a la seva neboda per ser negra i, en canvi, van deixar entrar dues amigues seves blanques. El porter del local li hauria dit que no la deixarien entrar fins que no abaixés dos tons el color de la seva pell.

I, a la discoteca Platea de Girona, una noia negra explica a Twitter que, curiosament, a ella no la van deixar entrar perquè no portava el DNI, però que davant seu deixaven entrar altres persones blanques que tampoc no el duien.

 

ARXIVAT A:
RacismeViral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut