Jordi Turull
Jordi Turull
Lledoners

Turull ingressa a la infermeria de Lledoners en el 14è dia de vaga de fam

El doctor Padrós diu que se l'ha traslladat per la seva "situació individual"

RedaccióActualitzat

Jordi Turull ha estat traslladat a la infermeria de la presó, en la segona setmana de vaga de fam. Ho ha anunciat el doctor Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, que monitoritza l'evolució dels presos en vaga de fam:


Turull ha entrat a la infermeria a les tres de la tarda. Allà hi passa la majoria d'hores i també la nit, però el conseller de Presidència del govern Puigdemont continua rebent visites.

Segons Padrós, se l'ha traslladat a la infermeria per la seva "situació individual". Jordi Turull porta 14 dies en vaga de fam. Pel dia de vaga en què està, el trasllat a la infermeria és el que recomana el protocol.

 

Notícia relacionada: Pèrdua de pes i increment de l'insomni, els efectes de la vaga de fam en els presos

 

Carta des de la infermeria

Des de la mateixa infermeria, Turull com i per què s'ha produït el seu trasllat. En una carta al diari El Nacional, diu que la decisió de traslladar-lo es va prendre després de comprovar els resultats de les analítiques que li van fer dijous. També contesta les informacions de diversos mitjans que diuen que la vaga de fam es fa per retardar el judici:

"Ni ens coneixen ni han entès res, o simplement els fa vergonya assumir el motiu real de la vaga de fam, que no és altre que denunciar el bloqueig exprés del TC als nostres recursos per impedir-nos trobar a Europa la justícia amb la imparcialitat i independència que aquí no podem tenir."



"Que Europa desperti"

Turull explicava aquest dimarts a TV3 que els presos en vaga de fam no es consideren màrtirs, sinó que volen "sacsejar consciències i que Europa desperti".

Llavors ja es va saber que en 12 dies havia perdut cinc quilos i ell mateix reconeixia que estava més dèbil, amb una sensació d'apatia que li feia difícil aixecar-se del llit.

 

Notícia relacionada: 8 recursos, tots admesos, cap resolt: la queixa de Turull i Sànchez contra el TC

 

Jordi Turull i Jordi Sànchez van començar l'1 de desembre una vaga de fam indefinida per denunciar el "bloqueig del Constitucional" amb els recursos presentats. El dia 3 s'hi van afegir Joaquim Forn i Josep Rull.

 

ARXIVAT A:
Vaga de famJordi TurullJudici procésProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut