Turull: "No som màrtirs, només volem sacsejar consciències i que Europa desperti"

TV3 ha entrevistat Jordi Turull a la presó de Lledoners, en l'onzè dia de vaga de fam

Txell OrtizActualitzat

Onze dies en vaga de fam i cinc quilos menys. Jordi Turull, que es troba bé, diu que està convençut de la iniciativa. Tot i així, reconeix que està més dèbil, que és més una sensació d'apatia que fa difícil aixecar-se del llit. Però diu que estan lúcids i que estan preparant bé la defensa.

"Estic més dèbil, amb una sensació més d'apatia, em costa aixecar-me del llit. Però estem lúcids i preparant bé la defensa"

L'objectiu: denunciar el bloqueig del Constitucional amb els recursos presentats. Com ja va fer Josep Rull, Turull critica que entorns del TC es vantin de tenir els recursos en un calaix. Ho considera un escàndol perquè afecta persones que estan en presó preventiva i que haurien de tenir prioritat perquè els afecta la seva llibertat. Segons ell, hi ha una doble vara de mesurar: el Codi Penal per als mortals i el Codi Penal per als independentistes.

"Entorns del TC es vanten de tenir els recursos al calaix. És un escàndol perquè afecta persones que, quan estan en presó preventiva, tenen prioritat si afecta la llibertat, com és el cas. Hi ha una doble vara de mesurar: el Codi Penal per als mortals i el Codi Penal per als independentistes"

 

Turull, als passadissos del Parlament el mes de desembre passat (ACN)

 

Malgrat tot, el dia a dia continua sent el mateix. Fan les tasques de neteja per tenir vis-a-vis i trucades extra amb la família. I també assisteixen al menjador amb els companys. Afirma que no prenen cap batut nutricional perquè estan prohibits i que beuen aigua amb sals minerals. Sí que comenten amb la resta, Rull, Sànchez i Forn, que somien amb menjar i saliven amb els plats dels companys mentre són al menjador.

"No prenem cap batut nutricional, és més estan prohibits aquí dins. Bevem aigua amb sals minerals i somiem amb plats. Entre nosaltres ens diem: t'imagines que poguéssim menjar el plat del del costat? Ahir van fer uns espaguetis que tenien molt bona pinta"

Controlats en tot moment per metges i infermeria del centre, només pensen en el dia a dia. Però hi ha una cosa que té clara: que no són màrtirs i que només volen sacsejar consciències.

"No som màrtirs, només volem sacsejar consciències i que Europa desperti"

Turull afirma que Pedro Sánchez no ha fet res per a Catalunya des de la moció de censura i creu que l'estratègia del PSOE és equivocada perquè actua de forma acomplexada per la dreta més rància des d'Andalusia.

"El PSOE està acomplexat per la dreta més rància. Després d'Andalusia, fan aquest cop de volant. Es pensa més en les pròximes eleccions que en les pròximes generacions"

Des que han començat la vaga de fam, reben més cartes de l'estranger, sobretot de França, Anglaterra i Alemanya, i també han pogut veure les últimes mobilitzacions per la televisió.

En aquest sentit, Turull diu que, si es vol sortir al carrer, els actes del 21D han de ser contundents, mai violents. Afirma que el que es faci aquell dia, després ha d'agradar. Sempre, diu, de forma pacífica amb la cara destapada i fa un toc d'alerta amb els infiltrats.

"Si es vol sortir al carrer, els actes del 21D han de ser contundents, mai violents. El que fem aquell dia ens ha d'agradar quan ho veiem. Ho hem de fer de forma pacífica i amb la cara destapada. Alerta amb els infiltrats"


Turull, durant un acte de la campanya del 21D a Parets del Vallès (ACN)
ARXIVAT A:
Jordi TurullVaga de famJudici procésGovern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut