El "youtuber" Jaime Altozano

"Influencers" de la música clàssica: estudiants i divulgadors l'acosten als joves

Un vídeo de Mozart de la compositora i periodista Sheila Blanco aplega més de 500.000 visualitzacions a YouTube

Actualitzat

Moltes vegades és difícil relacionar música clàssica amb públic jove. Les xifres de seguidors que apleguen a Instagram alguns estudiants i divulgadors de la clàssica demostren que es pot ser "influencer" explicant la vida de Mozart o practicant amb el violí.

La Morgan Davison és estudiant del prestigiós conservatori Julliard. Té gairebé 30.000 seguidors a Instagram, on ensenya cada dia els seus assajos amb el fagot.

 

La pionera d'aquesta pràctica és Hilary Hahn, violinista i guanyadora de tres premis Grammy. El 2017 va llançar el repte "100 dies d'assaig", per mostrar a altres músics com es preparava per a les actuacions. Ara segueix fent-ho davant l'atenta mirada dels gairebé 300.000 usuaris que la segueixen a Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can't sleep #Beethoven

Una publicación compartida de Violinist Ⓜ️ (@hilary_hahn_club) el

 

I un exemple més pròxim, la compositora i periodista Sheila Blanco: explica la vida de compositors fent servir les seves obres més conegudes. Ho fa amb molt sentit de l'humor i una gran capacitat de síntesi. El seu vídeo de Mozart aplega més de 500.000 visualitzacions a YouTube.

 

El rei indiscutible d'aquesta plataforma és el "youtuber" Jaime Altozano, amb més de 2 milions de seguidors i una habilitat sorprenent que va des d'ensenyar a llegir partitures fins a explicar conceptes bàsics de la música clàssica.

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaXarxes socials
Anar al contingut