Barcelona

Inauguren un banc d'aliments per a infants amb una dieta baixa en proteïnes

L'Hospital Sant Joan de Déu i l'Associació Catalana de Trastorns Metabòlics Hereditaris han inaugurat un espai perquè les famílies d'infants amb aquesta problemàtica puguin adquirir aliments restringits en proteïnes a preus assequibles.

RedaccióActualitzat
L'Associació Catalana de Malalties Metabòliques i l'Hospital Sant Joan de Déu han creat un banc d'aliments per a infants afectats per malalties metabòliques, un trastorn rar que pot tenir seqüeles greus, com retard mental, autisme o danys renals i hepàtics.  Per a algunes d'aquestes malalties l'únic tractament és una dieta molt baixa en proteïnes. Són productes difícils de trobar i acostumen a ser molt cars. Gràcies a aquest banc d'aliments, les famílies podran anar cada setmana a comprar els productes dietètics i evitaran les comandes per internet i les conseqüents despeses d'enviament.

Les malalties metabòliques són rares. Afecten un de cada 2.000 individus. N'hi ha 450 i no totes tenen tractament. Per les que sí que en tenen, el diagnòstic precoç és bàsic, però actualment a Catalunya només se'n diagnostiquen tres en un infant acabat de néixer.

Juntament amb la creació del Banc dels Aliments, també s'ha creat una pàgina web on s'aclareixen tots els dubtes sobre les malalties metabòliques i s'informa sobre aliments, receptes i tractaments a seguir.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut