"Capgirem Moià" ha hagut de substituir una de les seves candidates per un home (CCMA)

Impugnen la llista de Capgirem Moià perquè té més dones del que marca la llei

La Junta Electoral ha impugnat la candidatura perquè no arriba al 40% d'homes i els responsables de la formació canviaran una dona per un home per adequar-s'hi

RedaccióActualitzat

Capgirem Moià, candidatura vinculada a la CUP, ha presentat una llista a les municipals formada per vuit dones i cinc homes, però l'haurà de modificar perquè la Junta Electoral l'ha impugnada.

El problema que hi han trobat és que hi ha menys homes del que marca la Llei Orgànica del Règim Electoral General, la LOREG. L'article 44 bis estipula que en municipis de més de 3.000 habitants (Moià en té uns 6.000) hi ha d'haver un mínim del 40% de cada sexe.

A la llista de Capgirem Moià hi ha cinc homes, el 38,46%. El 40% exacte de la candidatura seria 5,2. Per tant, o et quedes curt o et passes de llarg.


Canviaran una dona per un home

Tot i no estar-hi d'acord, Capgirem Moià modificarà la candidatura per poder-se presentar. Canviaran una dona per un home, de manera que seran 7 dones i 6 homes. El percentatge masculí serà finalment el 46,15%.

Els responsables de la candidatura han explicat que la dona que surti es mantindrà en el projecte i figurarà a la llista com a suplent.

Capgirem ho troba absurd

La cap de llista de Capgirem Moià, Lakshmi Roset Sala, considera que l'esperit de la llei era discriminar positivament les dones i que la decisió de la junta és totalment absurda.

"Ens sentim molt desemparades perquè creiem que la interpretació de la llei s'està fent d'una manera esperpèntica. La llei està feta perquè no hi hagi una infrarepresentació de dones."

Capgirem Moià considera que no té cap conseqüència negativa que una candidatura superi el 60% de dones i que no té sentit que sigui impugnada.

Recorden també que al Parlament hi ha diversos partits que tenen al voltant del 30% de dones en els seus grups parlamentaris.

 

ARXIVAT A:
CUPIgualtat de gènereEleccions municipals 2023
Anar al contingut