L'expresident del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos (EFE)
L'expresident del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos (EFE)
Madrid

"Imparcialitat no és neutralitat": L'argument del TC per no recusar Pérez de los Cobos

El Tribunal Constitucional argumenta que l'obligació d'"imparcialitat" que la llei imposa als seus magistrats no equival a neutralitat. Les recusacions per falta d'objectivitat presentades per la Generalitat i el Parlament van ser rebutjades per nou vots contra dos la setmana passada.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Constitucional ha argumentat aquest dilluns la decisió presa la setmana passada de no recusar el seu president, Francisco Pérez de los Cobos, malgrat haver militat al PP. El TC ha dit que l'obligació d'"imparcialitat" que la llei imposa als seus magistrats no equival a "neutralitat".

Després d'haver rebutjat per nou vots a dos la recusació, ara ha donat aquesta resposta a la Generalitat i al Parlament, que justament van al·legar falta d'objectivitat per demanar la recusació del president de l'alt tribunal. 

En una interlocutòria feta pública avui, el Constitucional exposa: "Les diverses circumstàncies que defineixen la personalitat de cadascun dels magistrats i conformen la seva trajectòria personal no poden considerar-se sense més condicionaments negatius que afecten la seva imparcialitat, ja que la imparcialitat que exigeix l'article 22 de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional no equival a un mandat de neutralitat general o a una exigència d'aïllament social".

Les recusacions sostenien que Pérez de los Cobos, donat que va pagar quotes de militant del PP quan ja era magistrat del TC, no és imparcial i no havia d'intervenir en assumptes com el recurs contra la declaració sobiranista catalana i 25 més en què són part les citades institucions catalanes.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut