Iglesias diu que acceptaria un 155 en un govern amb el PSOE i després se'n desdiu

Després de la polèmica encetada pels anticapitalistes dels comuns, Iglesias ha afirmat que el 155 li sembla "inacceptable" i aposta pel diàleg

Actualitzat

Pablo Iglesias ha dit avui que Unides Podem acceptaria un nou 155 perquè la seva formació sempre respecta la llei. Hores després, però, ha matisat aquestes paraules.

En una entrevista a Antena 3, Iglesias ha reconegut que si hagués pactat un govern amb el PSOE hauria acatat, si Sánchez ho hagués decidit, una hipotètica aplicació del 155 si hi hagués desobediència a Catalunya com a resposta la sentència del judici de l'1-O al Tribunal Suprem.

"Tot i que nosaltres tenim una posició respecte al conflicte català que aposta pel diàleg, nosaltres sempre respectarem la llei i assumirem el lideratge del partit socialista."

 

Hores després i després d'haver generat polèmica, ho ha matisat a Twitter afirmant que el 155 sempre li ha semblat "inacceptable" i que el conflicte s'ha d'abordar "amb diàleg i vies democràtiques".

 

 

La rectificació ha vingut arran que el corrent anticapitalista dels comuns, Desbordem, ha reclamat que el partit a Catalunya que es desmarqui d'Iglesias sobre l'acatament del 155. Volen que la formació deixi clar que els seus "hipotètics ministres" en una coalició amb Sánchez "abandonarien immediatament el govern" si es donés aquest supòsit.

 

 

 

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut